Het jeugdkoor van De Ulftse Nachtegalen geeft zaterdag acte de présence in de St. Walburgiskerk in Netterden. Foto: Gerjan Kamphuis
Het jeugdkoor van De Ulftse Nachtegalen geeft zaterdag acte de présence in de St. Walburgiskerk in Netterden. Foto: Gerjan Kamphuis Foto:

Beste koren geven in
Netterdense kerk Lenteconcert

ULFT/NETTERDEN – Jeugdkoor De Ulftse Nachtegalen en kinderkoor De Jonge Nachtegalen verzorgen op zaterdag 19 mei een sfeervol Lenteconcert in de St. Walburgiskerk in Netterden.

De Stichting Kerspelkerk Sint Walburgis heeft zeer recent deze prachtige kerk in eigendom gekregen. Samen met de Ulftse Nachtegalen wordt er nu voor het eerst een concert georganiseerd. "Een kerk met een buitengewoon mooie akoestiek en een adembenemend interieur, ontworpen door de beroemde architect en rijksbouwmeester Pierre Cuypers, die ook het Rijksmuseum in Amsterdam op zijn naam heeft staan", vertelt bestuurslid Gerjan Kamphuis van de Nachtegalen. "De kerk heeft onlangs een grondige restauratie ondergaan: het interieur is in authentieke stijl geretoucheerd zoals Cuypers het indertijd bedoelde."
De koren, onder leiding van Ben Simmes en Lizette Tijdink, brengen een zeer gevarieerd programma, van klassiek tot pop, waarbij een perfecte en haarzuivere uitvoering voorop staat. Voor het jeugdkoor, sinds 28 januari 'Beste Koor van Gelderland', is dit concert de opmaat naar de strijd op 2 juni in Hengelo (O) om de titel 'Beste koor van Nederland'. Op het programma in Netterden staan werken die tijdens de finale in Hengelo ook uitgevoerd worden.
Het kinderkoor De Jonge Nachtegalen, sinds kort 'Beste Kinderkoor Regio Oost', brengt een aantal vrolijke liedjes.
Aan het concert in Netterden wordt ook meegewerkt door leden van Koorschool Arnhem, onder leiding van Thea Endedijk, en door violist Jelmer Simmes. Het wordt een uniek concert in een zeer sfeervolle omgeving, volgens Kamphuis.
Het concert begint om 19.00 uur. Kaarten verkrijgbaar bij de kerk of reserveer via www.kerspelkerk.nl/ulftse-nachtegalen. De kerk gaat open om 18.20 uur.