Wim Kieft te gast bij de Vrienden van Sprinkhanen

NIEUW-DIJK - De sponsorcommissie van de Vrienden van de Sprinkhanen heeft weer een aansprekende gast weten te strikken en wel Wim Kieft. Vrijdagavond 18 mei om 20.00 uur in de kantine van Sportpark de Meikamer in Nieuw-Dijk zal hij te gast zijn bij de jaarlijkse vereniging van de Vrienden van de Sprinkhanen.

Eerder waren Bas Nijhuis, Roelof Luinge, Hans Kraay jr, Ernie Brandts, Erik Hulzebosch, Željko Petrovic en Gert Jakobs al te gast op Sportpark de Meikamer.

Kieft debuteerde op 4 mei 1980 onder trainer Leo Beenhakker bij Ajax in het betaald voetbal. In 1981/82 onder trainer Kurt Linder Europees topscorer. Hij was op negentienjarige leeftijd de jongste speler die dit ooit presteerde. De Amsterdammer maakte tijdens zijn carrière buitenlandse uitstapjes naar Italië (SC Pisa en Torino) en Frankrijk (Girondins de Bordeaux), maar boekte zijn grootste successen bij PSV.

Boek
Journalist Michel van Egmond heeft een prijs gewonnen voor zijn bestseller 'Kieft'. Het boek won in 2014 de Nico Scheepmaker Beker voor het beste sportboek van het jaar.
Het boek gaat over de cocaïne- en alcoholverslaving en de schulden van voormalig profvoetballer Wim Kieft. Hij droeg dat geheim twintig jaar met zich mee. 'Kieft' werd in april van dat jaar door het publiek verkozen tot Sportboek van het Jaar. Het kreeg de NS Publieksprijs en was bovendien het best verkochte boek in 2014.