Wout Blasman, de spits en clubtopscorer van Silvolde. Foto: John van der Kamp
Wout Blasman, de spits en clubtopscorer van Silvolde. Foto: John van der Kamp Foto:

Spits Wout Blasman wil afscheid nemen met een prijs

Hoofdklasser Silvolde moet nog twee keer winnen

Door John van der Kamp

SILVOLDE – Sportclub Silvolde wil de nacompetitie om promotie halen. Maar dan moet de hoofdklasser de laatste twee duels winnen om zeker te zijn en niet afhankelijk van de uitslagen van de concurrentie. Door een beter doelsaldo staat Silvolde nu op plaats twee. Afgelopen zondag werd thuis RKAVV uit Leidschendam met 4-2 verslagen. Zondag speelt de ploeg van trainer Dennis van Beukering weer thuis, dan komt RKHVV uit Huissen op bezoek. De slotwedstrijd van dit seizoen is in Meppel tegen MSC. Staan de Silvoldenaren na die wedstrijd nog steeds op plaats twee van de ranglijst, dan volgt het toetje: de nacompetitie voor promotie naar de derde divisie.

Spits Wout Blasman had afgelopen zondag geen geluk bij het afronden van kansen. Even leek het erop, dat hij de doelpuntenmaker was bij het tweede doelpunt, maar de voorzet van Rick Bouwmeister ging rechtstreeks het doel in. "Door deze overwinning hebben we nu alles in eigen hand. Als we de komende twee wedstrijden winnen, spelen we nacompetitie. Na zondag tegen RKHVV, spelen we tegen MSC en dat kan wel eens een hele belangrijke wedstrijd worden", vertelt de in Terborg geboren en getogen Wout Blasman. Hij speelde bij de E- en F-pupillen van vv Terborg en werd op 11-jarige leeftijd gescout door De Graafschap, waar hij voetbalde tot en met de C-jeugd. Toen hij bij De Graafschap moest vertrekken meldde hij zich aan bij DZC`68. Na drie seizoenen in de B- en A-junioren, werd hij als tweedejaars A overgeheveld naar het eerste van de zaterdagclub uit Doetinchem. Sinds vorig seizoen speelt hij voor hoofdklasser Silvolde, waar hij momenteel de clubtopscorer is met 22 doelpunten. "Ik heb nu meer doelpunten gemaakt dan vorig seizoen. Meer ingespeeld, vooral in het begin moest ik wennen aan het niveau van de hoofdklasse. Als je gaat wennen aan het team en aan het niveau, dan zie je, dat je voor jezelf stappen gaat maken. Als je eenmaal de goals erin prikt, dan krijg je meer zelfvertrouwen en dan valt de bal er gemakkelijker in. Dan heb je succes, ook voor mezelf. Blijven gaan en op de goede plek staan."
De heenwedstrijd in Huissen tegen RKHVV won Silvolde eenvoudig met 3-1. Blasman bleef toen noodgedwongen langs de kant. "Ik had een knieblessure, een buitenband verrekt. Ik weet nog wel dat we snel op voorsprong kwamen. Ik heb het ervaren als een redelijk gemakkelijke en zakelijke overwinning. We gaan vol vertrouwen zondag deze wedstrijd in. De groep is gewoon ontzettend fit, dat zie je ook terug. We hebben op het 'topveldje' in Varsselder tegen Heerenveen laten zien dat we goed kunnen voetballen. Ik maakte daar de 2-1 en toen was het verzet gebroken. Toen kon je zien dat we echt wel combinatievoetbal kunnen spelen. Leuk om te zien. De laatste wedstrijden speelt Evert Römer veel naast mij, dan ben ik meer de lopende spits", aldus Blasman, die studeert voor docent lichamelijke opvoeding aan de HAN in Nijmegen en stage loopt op het Graafschap College. "Mijn studie ben ik aan het afronden en volgend jaar wil ik les gaan geven in het middelbaar onderwijs."

'Ik wil gewoon zien waar mijn plafond is, dat is nu goed uitgepakt en ik hoop dan daar ook'

Het talent en scorend vermogen van de 20-jarige Blasman is niet onopgemerkt gebleven, want de volgende stap in zijn nog prille voetballoopbaan is aanstaande. Onlangs heeft hij een contract ondertekend van één jaar bij tweede divisionist GVVV uit Veenendaal en gaat hij twee niveaus hoger spelen. "Ik wil gewoon zien waar mijn plafond ligt; dat is nu goed uitgepakt en ik hoop dan daar ook. De stap van DZC naar Silvolde was met dezelfde gedachte. Ik had wel meerdere opties dit keer. GVVV is een echte club met een goede uitstraling. Ik heb er een goed gevoel bij. Ik ga nu weer op zaterdag spelen en ben dan op zondags vrij om bij Silvolde te gaan kijken. Ik ga er vol vertrouwen heen en alles uit de kast halen om te slagen", aldus Blasman, die afscheid wil nemen met het behalen van een prijs, als het kan met twee, want Silvolde staat ook in de finale om de Achterhoek Cup.

'Speelt Evert Römer naast mij, dan ben ik meer de lopende spits'

"Mijn allerlaatste wedstrijd van dit seizoen is de Achterhoek Cup finale tegen DZC, mijn oude club. Promoveren en die finale winnen, dat zou een hele mooie afsluiting zijn", is de wens van Blasman, die als trainer van DZC Onder15 volgende week ook nog eens kampioen kan worden in de tweede divisie. "Dit is voorlopig mijn laatste seizoen als jeugdtrainer. Mijn aandacht gaat straks eerst uit naar een baan in het onderwijs en voetballen bij GVVV in Veenendaal."