Jorrit Splitthoff (l) in actie tegen VIOD.  Foto: PR vv Doetinchem
Jorrit Splitthoff (l) in actie tegen VIOD.  Foto: PR vv Doetinchem Foto:

Doetinchem-routinier Jorrit Splitthoff: 'Nu zijn we wel heel dichtbij'

DOETINCHEM – Het doelpunt van Niels Hondelink, afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen DVV, kan voor Doetinchem een belangrijk doelpunt zijn geweest om het kampioenschap in 4D. Door de 1-0 winst tegen DVV en het gelijkspel van MvR tegen Kilder, staat het team van trainer John Leeuwerik aan kop van de ranglijst. Weliswaar met één punt voorsprong, maar met nog twee wedstrijden te gaan mag Doetinchem de koppositie niet meer uit handen geven.

Door John van der Kamp

Routinier Jorrit Splitthoff stond aan de basis van de enige treffer die middag. "Rico (Cancian, JvdK) legde de bal goed terug op mij, ik gaf hem voor, en hij was aardig op maat. Niels kopte hem fantastisch binnen. Dit was ongeveer twintig minuten voor tijd. Drie of vier nul was wel geflatteerd geweest, maar we hebben wel dikke kansen daarvoor gehad", aldus de 37-jarige Jorrit Splitthoff, die afgelopen week al merkte dat het team weer in goeden doen was.
"Na die drie laatste wedstrijden tegen Zeddam, HC'03 en SDZZ, waar we zeven punten hebben laten liggen, hebben we de 'schwung' weer te pakken. Het was even te slapjes en gezapig. Op de training merkte ik al dat we terugkwamen. Kilder thuis na de 2-0 was ook goed en tegen DVV hebben we terecht gewonnen. We zijn nu wel wakker, hoe we het eerder hebben laten liggen. Zoveel cadeautjes krijg je niet vaak, we moeten het nu niet weer verprutsen. Nu zijn we wel heel dichtbij, zondag 27 mei moet het klaar zijn", aldus Splitthoff, die doelt op de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen HC`03.

'We hebben de 'schwung' weer te pakken, het was even te gezapig'

"Ik ben niet bang voor Terborg, absoluut niet, al zijn zij de laatste weken wel goed bezig. Waarschijnlijk de lastigste tegenstander van de twee die nog komen gaan. Als we zondag goed doorkomen, dan moet het goed komen. Thuis zijn we tot nu toe zonder puntverlies en dat willen we ook zo graag houden. Een mooie manier om af te sluiten."
De wedstrijd tussen Terborg en Doetinchem op Sportpark De Paasberg begint zondag om 14 .00 uur.


MvR leeft al paar weken op het randje

's-HEERENBERG – De hele competitie heeft MvR maar twee wedstrijden verloren en toch lijkt de club van trainer John Neijenhuis de titel in 4D mis te lopen. Na het gelijkspel (2-2) afgelopen zondag tegen Kilder, heeft de club uit 's-Heerenberg het binnenhalen van het kampioenschap niet meer in eigen hand.

Door John van der Kamp

Er zijn nog twee speelrondes te gaan. MvR speelt tegen de twee onderste clubs van de ranglijst, terwijl concurrent Doetinchem het op moet nemen tegen Terborg (uit) en HC'03 (thuis).
"We hebben tegen Kilder te weinig gebracht. We leven al een paar weken op het randje. Tegen Rijnland scoren we in de 100ste minuut de winnende 2-1 en in Duiven staan we met 3-1 achter. We breien het nog tot 3-3. Je kon erop wachten, dat dit zou gaan gebeuren. Het is de laatste weken van onze kant te mager wat betreft het voetbal. Dat is het manco waar we de laatste weken tegen aanlopen", is de conclusie van MvR-trainer John Neijenhuis, die volgend seizoen bij SDOUC aan de slag gaat en zijn periode bij MvR wil met een promotie wil afsluiten.
"De hele competitie hebben we maar twee wedstrijden verloren. Op zich met het resultaat is niks mis mee. We hebben het hele jaar meegedaan om het kampioenschap. Of het nu uiteindelijk gaat worden of niet. De jongens moeten het doen of het resulteert in een prijs". Zondag wacht thuis Rijnland en de week daarop de laatste competitiewedstrijd, uit tegen SDZZ. "Ik ga iedere zondag uit voor de winst. Of het thuis is tegen Rijnland of uit tegen Doetinchem, dat maakt voor mij niets uit. Elke wedstrijd is nu voor ons lastig. Het automatisme valt weg als je niet durft te voetballen. Op het moment dat we alles te verliezen hebben, dan steken een paar jongens de kop in het zand en als je niks te verliezen hebt, kunnen ze in één keer alles weer. Daar ligt het probleem van ons. We moeten zondag winnen van Rijnland en zijn afhankelijk van de resultaten van Doetinchem. Wat we zelf kunnen brengen, hebben we in eigen hand", aldus Neijenhuis, die één wedstrijdpunt achter staat op koploper Doetinchem. "We hopen de laatste twee wedstrijden te kunnen winnen. Dan is het afwachten."
De aftrap van de wedstrijd tussen MvR en sc Rijnland op Sportpark De Boshoek is om 14.00 uur.