Activiteiten bij Vereniging Sociëteit de Vriendschap

'S-HEERENBERG - Vereniging Sociëteit de Vriendschap, de gezelligheidsvereniging voor jong en oud, heeft voor de komende weken weer diverse activiteiten op het programma staan voor haar leden, aspirant-leden en introducés. Als eerste is op woensdagavond 16 mei, vanaf 19.30 uur, de laatste maandelijkse schiet- en spelavond van het seizoen. Het wordt een avond met veel spanning bij de schietcompetitie, want er moet nog gestreden worden voor diverse eindnoteringen.

Fietspuzzeltocht
Op Tweede Pinksterdag, 21 mei, wordt de jaarlijkse fietspuzzeltocht gehouden. De start is tussen 13.00 en 13.45 uur vanaf het clubhuis aan de Montferlandsestraat 7. Door de organisatoren Frank Albers en Wim Looijs is een route uitgezet van circa 25 kilometer, met een tussenstop voor een drankje. Deelname kost 6 euro voor niet-leden en 4 euro voor leden van de vereniging, dit is inclusief een drankje. Na de tijd zal de prijsuitreiking plaatsvinden.
Ook dit jaar zorgt Ramon Nijland, van Nijland Tweewielers te 's-Heerenberg, dat er e-bikes ter beschikking zijn. De fietsen zijn op locatie beschikbaar en de huuropbrengst hiervan wordt door Ramon aan de vereniging geschonken. Inschrijven en reserveren voor de fietsen kan tot 18 mei.
Na de fietstocht is het inmiddels overbekende asperges eten. Voor deelname aan de fietstocht en voor het aspergemenu kan men zich vrijdagmiddag vanaf 17.00 uur opgeven in het clubhuis of via secretaris@verenigingsocieteitdevriendschap.nl. Deelname aan beide activiteiten geschiedt onafhankelijk van elkaar.
Om organisatorische en logistieke redenen kunnen er maximaal vijftig personen voor het asperge eten inschrijven, dus er geldt: vol is vol. Voor deelname aan de fietstocht kan men zich ook nog eventueel aan de start aanmelden.

Inloopvrijdagen
Iedere vrijdagmiddag is er inloopmiddag in het clubgebouw aan de Montferlandsestraat. Vanaf 17.00 uur staan de deuren open en kunnen leden, aspirant leden en introducés er terecht voor een hapje, een drankje of een Soos-plate. Tevens is er dan gelegenheid om te oefenen voor baan- en pistoolschieten of om een potje te biljarten. Meer info: verenigingsocieteitdevriendschap.nl.


'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'

'S-HEERENBERG - In Filmhuis Barghse Huus draait vanaf vrijdag 18 mei de film 'Three Billboards Outside Ebbing, Missouri'. In de moordzaak van een jong meisje gaan maanden voorbij zonder resultaat. Moeder Mildred is er klaar mee en neemt een gewaagde beslissing. Ze laat drie boodschappen achter op drie reclameborden langs de weg naar het dorp. Boodschappen gericht naar de politie van Ebbing. Politieagent Dixon is niet gediend van deze actie. De strijd tussen Mildred en de politie wordt hiermee steeds heftiger.

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri heeft inmiddels een flinke lading prijzen binnen mogen slepen waaronder de prijs voor film van het jaar van het American Film Institute en een tweetal Oscars. Met een hoofdrol voor Oscarwinnares Frances McDormand (Fargo), opkomend talent Caleb Landy Jones (Get Out, The Social Network) en Sam Rockwell (Seven Psychopats, Confessions of a Dangerous Mind). Regisseur Martin McDonagh maakte eerder de bejubelde films In Bruges en Seven Psychopaths. Bij de 75ste editie van de Golden Globes mocht de film de prijs voor beste film en beste scenario in ontvangst nemen. Frances McDormand won de prijs voor beste actrice en Sam Rockwell die voor beste acteur in een bijrol.
Vrijdag 18 mei draait Three Billboards Outside Ebbing, Missouri om 10.00 uur, dinsdag 22 mei om 13.30 en 20.00 uur, op woensdag 23 mei is deze voor het laatst te zien om 20.00 uur. Kaarten á 6,50 euro zijn te bestellen via de website www.iedereenwelcom.nl of een half uur voor aanvang van iedere voorstelling aan de kassa.


Jubileumconcert Grenslandsorkest

'S-HEERENBERG - Op zondag 10 juni viert het Grenslandorkest het 25-jarig bestaan met een jubileumconcert van 11.00 tot 13.00 uur. Het concert zal plaatsvinden op het terras bij grenscafé de Peer, Emmerikseweg 12 te 's-Heerenberg. Er zullen twee grote parachutes over het terras geplaatst worden dus bij alle weersomstandigheden kan concert gewoon door gaan.

Het Grenslandorkest is een orkest dat uit 27 enthousiaste amateurmuzikanten bestaat. De muzikanten zijn grote liefhebbers van amusementsmuziek in al haar vormen en mogelijkheden en leveren daardoor regelmatig muzikale topprestaties af, vaak aangemoedigd door een enthousiast publiek. In de eerste jaren stond het orkest onder leiding van Martin Jansen senior (overleden in 2002). Later is de baton overgedragen aan Harry Gerritsen die sinds 1998 nog steeds met groot enthousiasme het orkest dirigeert. Bij de viering van het eerste lustrum heeft het orkest een cd gemaakt met als titel 'Romances over the border'. De cd is helaas niet meer verkrijgbaar. In de vijfentwintig jaar heeft het orkest 121 concerten gegeven.
Onder leiding van de dirigent zullen hoogtepunten uit de afgelopen 25 jaar ten gehore gebracht worden: swing, rock, blues, easy listening & pop. Hierbij komen onder andere bekende muzieknummers zoals Paul McCartney, The Pink Panther, James Bond, In the Mood, St Louis Bleus en Glenn Miller voorbij.
Ook is er hard gewerkt aan een jubileumboekje '25 jaar grenslandorkest' en 10 juni uitgereikt gaat worden aan leden, oud-leden, donateurs en andere geïnteresseerden.


www.grenslandorkest.nl