Westendorp-doelman William Bel stompt de bal uit de doelmond. Foto: PR
Westendorp-doelman William Bel stompt de bal uit de doelmond. Foto: PR Foto:

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam: William Bel

Door Roel Tomassen

Woonplaats: Doetinchem

Geboortedatum: 17 mei 1996

1. Club en functie Keeper bij Westendorp. Ik was er vroeg bij, vanaf mijn vijftiende keep ik al in het eerste. Mijn debuut weet ik nog goed. De eerste keeper was destijds van de trap gevallen, dus ik werd erbij gehaald. Vanaf dat moment ben ik de eerste keeper.

2. Gezin Met Christa woon ik sinds oktober vorig jaar samen in Doetinchem. De kans deed zich voor en die hebben we aangepakt. Het bevalt ons hartstikke goed.

3. Beroep Ik ben uitvoerder in de wegenbouw. Collega's aansturen, zorgen voor genoeg machines en materiaal en financieel het overzicht houden, dat zijn taken die bij mijn functie horen. Om 04.15 uur gaat 's ochtends mijn wekker en om 18.00 ben ik weer thuis. Dat zijn flinke werkdagen.

4. Muziek Ik kan van alles goed hebben, van A tot en met Z. In de auto luister ik muziek via Spotify.

5. Hoogte- en dieptepunt Het leven is een groot feest, joh. Je moet proberen zoveel mogelijk hoogtepunten te maken. Met Westendorp bungelen we dit seizoen onderin de vijfde klasse, maar dat wil ik nou niet echt een dieptepunt noemen. Blijf positief, dan kom je er vanzelf weer beter uit.

6. Voorbeeld Een voorbeeld heb ik niet echt. Ik leef ook niemand na. Ik vind het belangrijk om jezelf te blijven, de goede dingen te doen en de juiste keuzes te maken. En als je een keer op je bek gaat, is het zaak om te leren van je fouten.

7. Gekleurde of zwarte voetbalschoenen Pikzwart. Als ik tegenwoordig om mij heen kijk op de velden, dan word ik er bijna katsdol van. Van allerlei kleuren vliegen je om de oren. Of we zijn doorgeslagen? Het is wel op het randje. Zwarte schoenen blijven het mooist.

8. Favoriete maaltijd Ik ben geen moeilijke eter, ik lust alles. Als ik dan toch moet kiezen, doe mij dan maar een pizza of een andere Italiaanse maaltijd. Hoe het koken gaat nu ik samenwoon? Prima. Christa en ik koken ongeveer evenveel.

9. Slechtste eigenschap Dat ik niet tegen mijn verlies kan, is een van mijn slechte eigenschappen. Bij Westendorp krijg je daar nogal eens mee te maken, ja. Op een zondag na een nederlaag ben ik weleens chagrijnig totdat ik ga slapen. Aan de andere kant: met ons kleine clubje hebben we anderhalf jaar geleden nog om een periodetitel gespeeld, dus zo slecht zijn we nou ook weer niet.

10. Favoriete club Helaas hebben we al een flinke poos geen prijzen meer gepakt, maar Ajax blijft mijn favoriete club. Al vanaf jongs af aan is Ajax voor mij dé club in Nederland en dit zal altijd zo blijven.

11. Ambitie Ik ben niet alleen keeper, ik zit ook in het bestuur van de club. Mijn ambitie is dat Westendorp in de regio wordt gezien als een mooi clubje waar gezelligheid en plezier vanaf straalt. We doen ook veel dingen buiten het veld. En we zijn er voor iedereen. Zo zijn er dertig oudere leden uit de buurt die sinds twee jaar aan walking football doen. Zulke initiatieven willen we uitbouwen.