Actie, spanning en humor op de planken

AZEWIJN - Jeugdtoneel Ons Genoegen Azewijn brengt op zondagmiddag 24 juni het stuk 'Het spookt op Ravenstein' op de planken in 't Aschwinhuus. Een spannend en komisch stuk in drie bedrijven geschreven door Rob Maayen. Een toneelstuk voor kinderen, maar ook voor de volwassenen erg leuk om naar te kijken.

De kinderen uit onze gemeente in de leeftijd van 8 tot 13 jaar oefenen wekelijks in 't Aschwinhuus voor deze echte zondagmatinee. Met een groep van dertien kinderen waaronder ook dit jaar weer enkele debutanten zijn de voorbereidingen voor deze voorstelling in volle gang. De regie voor het stuk 'Het spookt op Ravenstein' is dit jaar in handen van Jop Geven.

Het toneelstuk gaat over een schat die in hotel 'Slot Ravenstein' verborgen ligt. Al eeuwen lang wordt er door de erfgenamen van het slot naar deze schat gezocht. En ook de huidige erfgename (Bella van Ravenstein en haar man Koos de Hoop), kunnen deze schat goed gebruiken om al het achterstallig onderhoud te realiseren en de openstaande rekeningen te betalen. Maar ook de verdrietige geest gravin Annabella en de geest van de wrede Spaanse officier Don Fernando Alatriste spoken iedere nacht rond. Zij zullen namelijk pas rust vinden als de schat van Ravestein gevonden is. Als er dan na lange tijd 2 gasten arriveren en een ondeugend neefje komt logeren, gebeuren er allemaal rare en komische dingen. En ook de twee projectontwikkelaars Willemijn Woeker en Sirnon Schraper brengen de nodige spanning ten tonele.

Bezoekers zijn van harte welkom voor een middagje vol actie, spanning en humor. Aanvang zondag 24 juni om 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur. Kaartverkoop aan de deur: volwassenen vijf euro; basisschoolkinderen drie euro.