Baanschieten bij Societeit de Vriendschap met derde van links de huidige schutterskoning Wilfried Linssen. Foto: Marlous Velthausz
Baanschieten bij Societeit de Vriendschap met derde van links de huidige schutterskoning Wilfried Linssen. Foto: Marlous Velthausz Foto:

Kermisschieten bij sociëteit De Vriendschap

's-HEERENBERG – Tijdens de kermisdagen, van vrijdag 15 tot en met maandag 18 juni, vinden bij vereniging Sociëteit De Vriendschap in en rond het clubgebouw aan de Montferlandsestraat diverse schietactiviteiten plaats. Met als hoogtepunt op zaterdag het koningsschieten. Doordat Sociëteit de Vriendschap al een vrij grote vereniging is geworden, en ook dames zich als lid hebben kunnen aanmelden, is de kans groter geworden dat er ook dit jaar wel weer eens een schutterskoningin de titel kan pakken. De leden van de Soos zullen in ieder geval alles in de strijd gooien om de houten vogel als eerste van zijn stokje te schieten en hiermee schutterskoning of koningin van Sociëteit De Vriendschap te worden.

Door Marlous Velthausz

Vrijdag 15 juni kan er vanaf 17.00 uur, tijdens de wekelijkse inloopactiviteiten, geoefend worden met het schieten op de vogel/mast met het Hatsan luchtdrukgeweer.
Zaterdag 16 juni starten de traditionele kermis- en schietactiviteiten om 12.00 uur die doorgaan tot 22.30 uur. Schutterskoning van het afgelopen jaar, Wilfried Linssen zal het eerste schot lossen bij het vogelschieten. Verder is er lepeltjes- en baanschieten voor leden en proefleden. Na het installeren van de nieuwe schutterskoning of -koningin worden ook nog vier jubilarissen gehuldigd in verband met hun veertigjarig lidmaatschap van de vereniging.
Zondag 17 juni is er vanaf 14.00 uur vrije inloop en is de zaal en het terras open met de mogelijkheid om te schieten op kaarten en lepeltjes.
Maandag 19 juni beginnen de kermisactiviteiten om 12.00 uur met het lepeltjes- en baanschieten waar de nieuwe schutterskoning- of koningin het eerste schot zal lossen. Op het gezellige terras kan men bijna alle dagen barbecueën en genieten van drankjes en muziek.