De leerlingen kunnen veilig de straat op. Foto: PR
De leerlingen kunnen veilig de straat op. Foto: PR Foto:

Geslaagd in verkeer

ZEDDAM - Woensdag 6 juni fietsten de leerlingen van groep 8 van de St. Jozefschool uit Azewijn, De Boomgaard uit Braamt, De Laetare uit Kilder en De Roncallischool uit Zeddam een praktisch verkeersexamen.

De leerlingen hebben op de fiets een bepaalde route door Zeddam afgelegd. Tijdens deze route werden ze beoordeeld op hun fietsvaardigheden zoals het veilig oversteken van een weg. Alle leerlingen hebben de route goed afgelegd.
De leerlingen en hun leerkrachten bedanken de verkeerswerkgroep voor de organisatie van het verkeersexamen. Complimenten voor de ouders en andere vrijwilligers die stempel- of controlepost waren; zij hebben tijdens deze zonnige ochtend goed werk afgeleverd.


Midzomeravondopening Stadsmuseum

's-HEERENBERG - De Midzomeravond is het Stadsmuseum open en besteedt aandacht aan de Midzomernacht.

Het begin van de zomer -wanneer de zon op zijn hoogste punt staat en de nacht het kortst is- wordt gevierd. Deze nacht wordt gezien als een magische nacht. Er zal daarom speciale aandacht zijn voor Mechteld ten Ham en een midzomernachtritueel. Dit eeuwenoude ritueel is bedoeld als de viering van een nieuw begin, waarbij we het oude achter ons laten.
Wie dit wil meemaken is welkom in het museum aan Marktstraat 3 in 's-Heerenberg. Geopend van 19.00 tot 21.00 uur. De entreeprijs is 3 euro voor een volwassene en 1 euro voor kinderen.