Maryan Bömer maakt sieraden van verscheidene materialen. Foto: PR
Maryan Bömer maakt sieraden van verscheidene materialen. Foto: PR Foto:

Veelzijdige expositie in De Rosmolen

ZEDDAM - In De Rosmolen zijn op 16 en 17 en 23 en 24 juni exposities te zien van Maryan Bömer, Herma Heezen-Vreman en Freddie Hooijmaaijer. De expositie is de komende weekenden geopend tussen 11.00 en 17.00 uur. De entree bedraagt 1 euro, voor de instandhouding van de molen.

Maryan Bömer houdt zich al jaren bezig met keramiek, beeldhouwen en edelsmeden. Ze volgde diverse cursussen en momenteel wordt zij begeleid door edelsmid Ann Blommaart uit Doetinchem. "Zij weet mij te enthousiasmeren om steeds andere vormen en ontwerpen te creëren. Mijn voorkeur gaat uit naar strakke vormen, maar ik ga daarbij toch altijd mijn gevoel achterna. Ik werk voornamelijk met zilver en soms in combinatie met goud", vertelt Bömer. "Na verschillende bezoeken aan Zuid Afrika verwerk ik ook natuurlijke producten uit dat land in mijn sieraden. Zoals, olifantenleer, struisvogelei, stekelvarkenpen, olifantenhaar en hout. Soms ook verwerk ik kunststof of titanium in mijn sieraden."

Herma Heezen-Vreman uit Doetinchem begon ruim dertig jaar geleden met schilderen. Ze vond lange tijd haar inspiratiebron uit de natuur en concentreerde zich met name op landschappen, bloemen en vogels. De laatste jaren zijn haar schilderijen steeds abstracter geworden. Natuurlijk vormen spelen nog steeds een rol, maar op de voorgrond staat het spel met kleuren en materialen zoals papier en raffia.

Freddie Hooijmaaijer is meer dan 20 jaar geleden in de Gruitpoort in Doetinchem begonnen met een cursus edelsmeden. "Daar ben ik enthousiast geworden voor het vak en heb, naast de cursus, ook twee jaar de vakopleiding in Schoonhoven gevolgd. Inmiddels ben ik ook al zes jaar een keer per week met een groep dames, waaronder ook Maryan Bömer, zelfstandig aan het werk. En natuurlijk ook in mijn eigen atelier", zegt Hooijmaaijer. "Het liefst laat ik me inspireren door dagelijkse dingen, die ik dan vertaal in strakke, soms technisch moeilijk uitvoerbare vormen. Daarvoor gebruik ik bij voorkeur zilver, soms in combinatie met goud of stenen."