Indy, Lieke en Eva liggen te wachten op de prijsuitreiking voor de jeugd; Lieke (Vos uit Zutphen) is tweede geworden. Foto: Marlous Velthausz
Indy, Lieke en Eva liggen te wachten op de prijsuitreiking voor de jeugd; Lieke (Vos uit Zutphen) is tweede geworden. Foto: Marlous Velthausz Foto:

Fietsfeest

's-HEERENBERG – De zesde editie van het Wielerfestival Montferland heeft zondag 10 juni vele fietsfanaten naar 's-Heerenberg getrokken. Ruim 1200 deelnemers hadden zich ingeschreven en fietsten uren in de prachtige bossen waar ze bijna alle Montferlandse heuvels dienden te beklimmen. De renners kwamen uit alle hoeken van Nederland en hadden zich van tevoren al ingeschreven voor de marathon van 100, 75 of 50 kilometer. Ook waren er meer dan 30 jeugdleden die zich voor de 25 kilometer mountainbikemarathon hadden ingeschreven. De start en finish was bij Specialized Europe aan de Zeddamseweg. Voor veel mountainbikers was het een heftig parcours met veel hoogteverschillen. Mede door het warme weer kwamen verschillende renners dan ook uitgeput over de finish.

Tussen de linten op het parcours. Foto: Marlous Velthausz
De verkeersregelaars waren de hele dag paraat. Foto: Marlous Velthausz
Het laatste bochtje voor de finish. Foto: Marlous Velthausz