Onderzoek naar upgrade MTB Route Montferland

MONTFERLAND – Er komt een onderzoek naar een upgrade van de huidige mountainbikeroute van 26 kilometer lang in het Bergherbos. De twee eigenaren van het bos, Natuurmonumenten en Stichting Huis Bergh, hebben samen met de gemeente Montferland en Specialized de handen ineen geslagen om te kijken hoe de route meer toekomstbestendig gemaakt kan worden.

Gedacht wordt aan meer 'downhills' en 'bike only trails'. De huidige route wordt door de gebruikers gezien als 'old skool'. De route gaat over bestaande paden met haakse bochten, dit wordt als saai ervaren. Ook de recreatiedruk in het bos neemt toe. De verschillende recreatiestromen moeten straks beter uit elkaar worden gehouden. Het hele proces om te komen tot een opwaardering wordt begeleid door het bedrijf Track & Trails. Voor een vooronderzoek naar een nieuw ontwerp stelt de gemeente Montferland 1650 euro beschikbaar. De verwachting is dat de route in 2019 gerealiseerd gaat worden en dat de kosten 25.000 euro bedragen. Vooruitlopend daarop reserveert de gemeente dit bedrag alvast in de begroting van 2019 onder de noemer nieuw beleid.


Sociale Raad Montferland zoekt versterking

MONTFERLAND - Burgemeester en wethouders hebben op 5 juni twaalf leden van de Sociale Raad, die hebben aangegeven de komende vier jaren opnieuw beschikbaar te zijn, herbenoemd. De herbenoemde leden hebben inmiddels een kennismakingsgesprek met wethouder Wim Sinderdinck gehad. De herbenoemde leden zijn: De heren J.A.B. Beursken, H.G.A. Lensen, N. Abdulla en P. Ewald; de dames W. Derksen en N. Hoogcarspel; de heren G. Geltink en T.W.J. Evers; de dames W. Feith – Dupon en C. IJssels – Wassink; de heer Th. Erdhuizen en mevrouw G.H.J. van der Weij – Smeenk. Er staan nu nog vier vacatures open: een onafhankelijk voorzitter en drie leden.