Agnes Feddes heet de gasten van De Zonnebloem welkom. Foto± Hans Janssen
Agnes Feddes heet de gasten van De Zonnebloem welkom. Foto± Hans Janssen Foto:

Speciale Fluitdag voor alle dwarsfluiters

DOETINCHEM - Muziekschool Oost-Gelderland houdt samen met het NFG (Nederlands Fluitgenootschap) en Neflac (Nederlandse Fluit Academie), op zaterdag 23 juni van 10.00 tot circa 15.30 uur een Fluitdag in haar vestiging aan de Bizetlaan 1 in Doetinchem.

Op deze dag worden een aantal workshops gegeven waaronder Beatboxen op de fluit onder leiding van Tim Baumheier, Argentijnse tango's spelen onder leiding van Jacqueline van der Zwan, Melodia van Piazolla onder leiding van Herman Waanders en een klank-workshop onder leiding van, oud-muziekschoolleerling, Linda Speulman. Aan het eind van de dag laten alle deelnemers horen wat ze die dag allemaal gedaan hebben.
De Fluitdag is toegankelijk voor alle dwarsfluiters, jong en oud, ongeacht niveau. Men kan zich inschrijven voor één of méér workshops. Voor leerlingen van Muziekschool Oost-Gelderland is deelname gratis. Voor alle overige deelnemers gelden de volgende prijzen, bij deelname aan een workshop voor 4 euro, bij deelname aan 2 workshops 5 euro en bij deelname aan drie workshops 7 euro. Aanmelden kan bij Muziekschool Oost-Gelderland via info@muziekschoolog.nl. Meer info www.muziekschooloostgelderland.nl.


Bijeenkomst over
cognitie bij MS

DOETINCHEM - Op zaterdag 23 juni vindt er in het Slingeland Ziekenhuis een bijeenkomst plaats over cognitie (denkvermogen) bij MS. Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van 'Cognitie-on-Tour': een reeks voorlichtingsbijeenkomsten door Nederland, georganiseerd door VUmc MS Centrum Amsterdam en MS Vereniging Nederland. De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis, van 10.30 tot 12.15 uur. De zaal is open vanaf 10.00 uur en de entree is gratis. Aanmelden is verplicht en kan tot en met donderdag 21 juni via www.slingeland.nl/evenementen. Telefonisch aanmelden kan via 0314-32 96 37.

Dr. Brigit de Jong (neuroloog van het VUmc MS Centrum Amsterdam) legt uit wat cognitie is, hoe cognitieve klachten bij MS eruitzien, wat mogelijke behandelingen zijn voor deze klachten en welke onderzoeken er gedaan worden op dit gebied. Dr. Pieter Vos (neuroloog van het Slingeland Ziekenhuis) is ook aanwezig tijdens deze bijeenkomst. Na de pauze is er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.
Met cognitie bedoelen we functies zoals het geheugen, de concentratie en de aandacht. Tijdens dagelijkse bezigheden, zoals het werk, een studie of het gezinsleven, wordt een beroep gedaan op deze cognitieve vaardigheden. De impact van cognitieve problemen kan hierdoor groot zijn. Meer dan de helft (43-70%) van de mensen met MS ervaart problemen met het denkvermogen (cognitie). Deze klachten leiden tot sterk verminderde kwaliteit van leven en beperkingen in het dagelijks leven.


De Zonnebloem bij De Snippenhof

REGIO - De zon schijnt volop als de gasten van De Zonnebloem plaatsnemen op het terras van Restaurant De Snippenhof in Duiven. Agnes Feddes, de voorzitter van de Zonnebloem, heet iedereen welkom. Speciaal de gasten van de jongerengroep. Het is namelijk voor het eerst dat de jongerengroep samen met de middengroep aan dezelfde activiteit deelnemen.Al snel wordt de bestelling opgenomen. De gasten hebben de keuze uit zeven pannenkoeken tegen een gereduceerd tarief. Terwijl er nog volop bijgepraat wordt door de gasten en de teamleden, die elkaar via de activiteiten kennen, heeft de kok het eten bereid. De pannenkoeken worden bijna tegelijk opgediend, hetgeen een prestatie op zich is. Iedereen geniet van dit gerecht en er wordt gesproken over de volgende activiteiten: een barbecue bij de jongerengroep, happy painting (van bijvoorbeeld de dikke dames) en een gezellige film. Zo is de gezamenlijke activiteit bij De Snippenhof een groot succes.