Geert Althoff. Foto: Ulftse Boys
Geert Althoff. Foto: Ulftse Boys Foto:

In deze rubriek maak je kennis met het lokale amateurvoetbal. Via elf thema's ontdek je wie de spelbepalers in onze streek nou echt zijn.

Naam: Geert Althoff

Door Roel Tomassen

Woonplaats: Arnhem

Geboortedatum: 5 april 1991

1. Club en functie Vanaf 2013 speel ik als rechtsback in het eerste van Ulftse Boys. Ik heb niet altijd bij de 'Boys' gespeeld. Eerder voetbalde ik in de A-jeugd en het tweede van Silvolde. In de jeugd speelde ik lange tijd bij SDOUC.

2. Gezin Ik ben de jongste uit een gezin met drie kinderen. Een jaar of vier geleden ging ik met mijn vriendin Pien samenwonen in Arnhem. We hebben sinds maart een huis gekocht in die stad.

3. Beroep Trajectcoƶrdinator bij Humanitas DMH in Arnhem en de Achterhoek. Wij begeleiden en behandelen mensen met een verstandelijke beperking en/of psychiatrische problemen. Ik houd mij bezig met forensische cliƫnten, dus met een criminele achtergrond, die vanuit de reclassering worden doorverwezen. Samen met een gedragsdeskundige en trajectbegeleider zorg ik voor goede zorg voor hen. Dat is heel leuk en mooi om te doen. Zo soms werk ik ook nog op de locatie Groot Emaus van 's Heeren Loo als pedagogisch medewerker in de besloten jeugdzorg.

4. Muziek Ik luister graag naar Nederlandstalige hiphop en rap. Artiesten als Fresku en Rico & Sticks vind ik goed. Stilaan sluipt het bezoeken van festivals er bij mij in. Vorig jaar bezocht ik Solar, dit jaar ga ik voor het eerst naar Lowlands. Ik word steeds meer een festivalganger.

5. Hoogte- en dieptepunt Op persoonlijk vlak heb ik een heftige tijd gehad, nadat mijn vriendin gediagnosticeerd werd met een ernstige ziekte. Recent hebben we gelukkig vernomen dat de prognose goed is, een mooi toekomstperspectief! Voetballend was mijn tweede seizoen hier een dieptepunt. We degradeerden naar de vijfde klasse en dat is Ulftse Boys onwaardig. We toonden veerkracht en keerden met een kampioenschap direct terug naar de vierde klasse. Die titel was voor heel de club een hoogtepunt. Alle betrokkenen vierden het feest mee. Ulftse Boys is een hechte club. Dat zie je ook aan het aantal supporters dat onze uitwedstrijden bezoekt. Ze zijn vaak met meer dan de thuisfans.

6. Voorbeeld Ik geniet van de passes van Kevin de Bruyne en de balcontrole van Marcelo. Voor mij is Nigel de Jong met zijn strijdvaardigheid een voorbeeld. Ik ben niet de beste speler van Ulftse Boys, maar als aanvoerder stroop ik wel de mouwen op en neem ik anderen mee. Buiten het veld bewonder ik mijn vriendin. De positiviteit waarmee Pien leeft, is ongekend.

7. Gekleurde of zwarte voetbalschoenen Dan ga ik toch voor zwart. Zwart-wit mag trouwens ook. Zelf draag ik altijd Adidas schoenen, want die zitten het fijnst.

8. Favoriete maaltijd Rijst met gamba's en kip. Alles met gamba's vind ik lekker. Ze pellen maakt mij niks uit.

9. Slechtste eigenschap Ik wil weleens te hard van stapel lopen. Soms is het beter om iets eerst vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Ik moet wat vaker langer stilstaan bij zaken en dan een weloverwogen keuze maken.

10. Favoriete club Ik volg De Graafschap. In het verleden heb ik ook een seizoenskaart gehad. De promotie naar de Eredivisie is mooi voor de Achterhoek. Het knappe is dat ze naast strijd bij vlagen ook goed hebben gespeeld. Behalve De Graafschap volg ik weinig clubs. Op zaterdagmiddag vind ik het heerlijk om naar Engels voetbal te kijken.

11. Ambitie Voor ons is het uitgedraaid op een teleurstellend seizoen. Helaas hebben we geen promotievoetbal afgedwongen. De tweede periodetitel hebben we nipt gemist. Sinds onze terugkeer als vierdeklasser doen we al een aantal jaar bovenin mee. Mijn ambitie blijft om met Ulftse Boys de stap te maken naar de derde klasse. Ik weet zeker dat dit kan met de huidige spelersgroep en jeugdafdeling.