De catering is in goede handen. Foto: LIS
De catering is in goede handen. Foto: LIS Foto: LIS

School en wijkplatform De Ziep houden avond voor ouderen uit wijk

DIDAM - Een sfeervolle en gezellige avond voor ouderen uit De Wijk De Ziep uit Didam op 27 september.

De Ziep, school voor voortgezet speciaal onderwijs, houdt samen met het wijkplatform De Ziep op woensdag 27 september een gezellige avond op school voor ouderen uit de wijk De Ziep in Didam. De vorige avond in april was een geweldig succes. Ruim 130 mensen uit de buurt hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. "Dit betekent dat de buurt behoefte heeft aan dit soort bijeenkomsten", concludeert Arnold van Kevelaar van Wijkplatform De Ziep. "Samen met de medewerkers van het wijkplatform gaan we in de wijk flyeren. Op deze manier maken we de buurtbewoners enthousiast. Samen met school gaan we weer een sfeervolle avond voor de buurt verzorgen. Nu in samenwerking met een fantastisch koor. Op 27 september treedt namelijk het mannenkoor Mooi Koor Man uit Doetinchem op. Tijdens het optreden van het Mooi Koor Man worden allerlei meezing- en luisternummers van toen en nu ten gehore gebracht. Het koor zingt zowel in het Nederlands-, Duits- als Engelstalig. Dus meezingen mag."

"De Ziep is een middelbare school voor speciale leerlingen. We geven onderwijs is een prachtig modern gebouw met o.a. een restaurant en praktijklokalen. De samenwerking met de buurt past helemaal binnen onze visie", vertelt Margot Kleinpenning, directeur van de school. "De school staat midden in de wijk en heeft veel aandacht voor activiteiten met de buurt. Doel van de avond is dat de leerlingen van De Ziep aan de gasten laten zien wat ze allemaal geleerd hebben. We vinden het ook belangrijk dat de bewoners uit de buurt elkaar ontmoeten en met elkaar een leuke avond hebben."

Mark Klomp is kok op De Ziep. Hij geeft praktijklessen en leidt enkele jongeren op voor een landelijk certificaat Horeca. Klomp: "Op 27 september maken de leerlingen de hapjes, ze leren uitserveren en ontvangen de gasten. Het is dus heel belangrijk dat er veel ouderen uit de Wijk De Ziep naar school komen. Op deze manier ontwikkelen de leerlingen basisvaardigheden horeca en ook werknemersvaardigheden. Dat is voor hun toekomst erg belangrijk. De entree is gratis, we vragen aan de gasten een eigen kleine bijdrage voor de drankjes in de pauze. De belangstellenden mogen natuurlijk een introducé meenemen."
Van Kevelaar: "We hopen wederom op een grote opkomst. Ouderen uit De Wijk en leerlingen van school doen iets voor elkaar. Een mooi voorbeeld van maatschappelijke betrokkenheid. We zien de buurt graag komen."
Muzikale avond op 27 september, inloop om 18.45 uur met koffie/thee. Het koor begint het programma om 19.30 uur en de avond duurt tot 21.30 uur. Locatie is school De Ziep aan de Marsweg 49 in Didam. Voor meer informatie kan men bellen met 0316-296950 of mailen naar info@deziep.nl.