Foto: eigen foto van StadstTV Bergh
Foto: eigen foto van StadstTV Bergh Foto:

StadsTV Bergh viert eerste lustrum


's-HEERENBERG – Op vrijdag 15 september viert Stichting StadsTV Bergh haar vijfjarig bestaan. Dit heuglijke feit wordt gevierd met een jubileumreceptie in de zaal van hotel Heitkamp.

Door Marlous Velthausz

StadsTV Bergh is officieel opgericht op 26 juli 2013. Deze stichting maakt regelmatig filmregistraties van mensen en gebeurtenissen in 's-Heerenberg, Stokkum en Lengel op het gebied van cultuur, welzijn, sport, evenementen, kunst, lokaal nieuws, werk en inkomen. In het vijfjarige bestaan heeft ze al een kleine 150 producties gemaakt. De items, die goed worden bekeken, zijn te zien via www.stadstvbergh.nl, Facebook.com/stadstvbergh of youtube.com/c/stadstvbergh.

Doel
De stichting heeft als doel alle inwoners van 's-Heerenberg, via een 'video on demand'-service en via de eigen website optimaal kennis te laten nemen van datgene wat er in hun eigen stad gebeurt, speelt en leeft. Op deze wijze wil de stichting de verbondenheid en betrokkenheid tussen alle inwoners van 's-Heerenberg bevorderen. In het bijzonder wordt gedacht aan inwoners die aan huis gebonden zijn, door ziekte, handicap en of ouderdom.

Het medium is ontstaan uit het glasvezelproject in 's-Heerenberg waarbij het bedrijf de mogelijkheid bood om VOD (video on demand) diensten aan te bieden. Tijdens deze gesprekken werd duidelijk dat een glasvezelaansluiting de mogelijkheid kon bieden tot inrichting van een kanaal voor een plaatselijke televisiezender. Zo werd een initiatiefgroep samengesteld om de aanzet te geven tot oprichting van StadsTV Bergh. Er werden vrijwilligers gevonden met enige kennis en ervaring op het gebied van redactie, journalistiek, filmen, monteren, webdesign en organiseren.

Vrijwilligers gevraagd
StadsTV Bergh is een stichting zonder winstoogmerk, die uitsluitend uit vrijwilligers bestaat. Momenteel zijn dat tien personen. Ze zijn groeiende en willen het aandachtsgebied uitbreiden naar de gehele gemeente Montferland. Voor het voortbestaan is het van belang dat er nieuwe vrijwilligers bij komen. Daarom zijn ze op zoek naar vrijwilligers, zowel mannen als vrouwen, zoals een redacteur/ regisseur. Je gaat dan samen op pad met een cameraman of -vrouw voor het maken van een reportage. Ook willen ze het team graag uitbreiden met cameramensen en een video editor, die het bewerken en monteren van opnames tot een mooi eindproduct maakt. Semiprofessionele apparatuur is hiervoor beschikbaar. Lijkt het je leuk om een van deze taken te vervullen of wil je nader informatie hierover, neem dan contact op via secretariaat@stadstvbergh.nl of bel met 06-33803851.

Iedereen die StadsTV Bergh een warm hart toedraagt is van harte welkom op de receptie in zaal Heitkamp tussen 18.00 en 22.00 uur. Tijdens de receptie is er live muziek van de Classic Rockband JJETT.