Officiële aftrap aanleg nieuw ommetje in Meikamerbos

NIEUW-DIJK - De vrijwilligers van de boswerkgroep van Vereniging Leefbaar Nieuw-Dijk heeft een plan gemaakt om een extra wandelpad/ommetje in het Nieuw-Dijkse Meikamerbos aan te leggen.

Om dit te kunnen financieren is bij de Gemeente Montferland subsidie aangevraagd en toegezegd om de kosten hiervan te kunnen dekken. Dit nieuwe ommetje ligt grotendeels in het stuk bos bij de paddenpoel die in 2001 op het terrein van Theo van Haeren is aangelegd.
Op zaterdag 15 september om 14.00 zullen wethouder Martin Som en Renate Meiland, beleidsmedewerkster natuur en landschap, aanwezig zijn in het Meikamerbos om daar de officiële aftrap te verrichten. Dit gebeurt door de twee met een mini-shovel een hoeveelheid natuurvriendelijke halfverharding te laten aanbrengen/storten.

Dit gaat gebeuren bij het aanloop pad naar de paddenpoel achter in het Meikamerbos. De paddenpoel is te bereiken via het lange rechte pad vanaf de ingang aan de Meikamerlaan.


11 Dorpentoer, culturele verrassingstocht door Montferland

MONTFERLAND - Zondag 23 september vindt in de gemeente Montferland de vierde 11 Dorpentoer plaats. Tijdens deze culturele verrassingstocht door Montferland, trakteren alle kernen van de gemeente de bezoekers op muziek, theater, dans, erfgoed en andere culturele activiteiten, uitgevoerd door de plaatselijke verenigingen. Bijzonder aan het evenement is, dat er op een dag in alle kernen van de gemeente culturele activiteiten plaatsvinden en dat bezoekers zelf een route en een programma kunnen samenstellen om er zoveel mogelijk van te genieten. Het programma vindt plaats tussen 11.00 en 16.00 uur en is gratis te bezoeken.

De officiële aftrap van de 11 Dorpentoer door burgemeester Peter de Baat vindt om 11.00 uur plaats in de Julianastraat in Didam. Aansluitend leest mevrouw Hermsen-Rosmulder voorl uit eigen werk, kan men genieten van historisch beeldmateriaal van de OVD, proeven de bezoekers de speciaal voor deze gelegenheid gebakken 'Juliaantjes' en krijgt men een unieke kijk bij enkele bewoners van de Julianastraat en hun hobby's.

De gemeente Montferland kent een bloeiend en rijk verenigingsleven in alle kernen. Verenigingen en organisaties hebben de handen ineen geslagen om een kleurrijk programma neer te zetten met optredens van harmonieën, fanfares, drumbands, toneelverenigingen, koren, kunstenaars en vele andere; omlijst door terrassen, bezichtigen van erfgoed, streekproducten en ander vrolijk randgebeuren. Het Montferland is tevens een prachtig gebied met heuvels, natuur en fietsroutes. De fietsknooppunten bieden veel mogelijkheden om het bezoek aan de verschillende uitvoeringen en concerten te combineren met een mooie fietsroute door de natuur.

De 11Dorpentoer is een initiatief van Welcom die het evenement organiseert in samenwerking met de gemeente Montferland, het verenigingsleven en diverse dorpsraden. Het volledige programma per kern en de routes zijn te vinden op www.iedereenwelcom.nl en de 11 Dorpentoer Facebookpagina.