Wethouder Ruth Mijnen van de gemeente Montferland is gekozen tot politieke held van 2018. Foto: PR
Wethouder Ruth Mijnen van de gemeente Montferland is gekozen tot politieke held van 2018. Foto: PR Foto: Foto:

Workshop Muziek met baby en peuter

's-HEERENBERG - Muziekschool Oost-Gelderland verzorgt op woensdag 12 september van 10.30 tot 11.15 uur bij vestiging Muziekschool Bergh aan de Plantsoensingel Zuid 36 in 's-Heerenberg een workshop Muziek met Baby's/Peuters. Docent Simone Ruesink: "We zingen bekende en nieuwe kinderliedjes, we maken samen muziek op instrumentjes en natuurlijk gaan we ook dansen." De workshop is voor ouders, grootouders of verzorgers met kinderen van 6 maanden tot 4 jaar. Deelname is gratis.


Ruth Mijnen verkozen tot politieke held van 2018

MONTFERLAND - Tijdens de jaarlijkse politieke tweedaagse waar D66-bestuurders uit het hele land elkaar treffen, is wethouder Ruth Mijnen verkozen tot politieke held van 2018. De andere twee politieke helden die in het zonnetje gezet werden zijn Europarlementariër Gerben Jan Gerbrandy en Tweede Kamerlid Pia Dijkstra. Er werd ook toegelicht waarom Ruth deze titel verdiende.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 is D66 Montferland volledig opnieuw opgericht na een turbulente voorgeschiedenis. Samen met enkele enthousiastelingen wisten zij één raadszetel te bemachtigen waarna lijsttrekker Ruth Mijnen voor het eerst zitting nam in de gemeenteraad. Gedurende deze raadsperiode wist Ruth zich sterk te maken voor onderwerpen zoals duurzaamheid, jongerenbeleid en de toegankelijkheid van de openbare ruimte wat tot zichtbare resultaten heeft geleid. Naarmate de raadsperiode vorderde kregen steeds meer partijen respect voor de inzet van Ruth waardoor de inbreng van D66 op veel positieve bijval kon rekenen. Dagblad De Gelderlander verkoos haar zelfs tot beste raadslid van Montferland.
Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 2018 wist D66 Montferland met Ruth als lijsttrekker een extra zetel te bemachtigen. Met twee van de 25 zetels is D66 Montferland de kleinste partij in deze gemeenteraad. Desondanks lieten andere partijen weten graag met D66 verder te willen als coalitiepartner. Tijdens de coalitieonderhandelingen wist zij samen met mede-onderhandelaar Freddy van Dijken het voor elkaar te krijgen dat het overgrote deel van het coalitieprogramma letterlijke teksten zijn uit het verkiezingsprogramma van D66. Ruth werd ook nadrukkelijk naar voren geschoven om wethouder te worden namens D66 in het nieuwe college.