Crescendo begint seizoen met luchtig concert op plein bij Pancratiuskerk

's-HEERENBERG – Harmonie Crescendo uit 's-Heerenberg opent het nieuwe muziekseizoen met een luchtig buitenconcert op zondag 16 september op het plein voor de Pancratiuskerk. Het concert, dat anderhalf uur duurt, begint om 13.30 uur. Er staan voornamelijk makkelijk in het oor liggende werken op het programma.

Binnen de vereniging gaat er momenteel veel aandacht naar het TUTTI-opleidingsorkest. De nieuwe groep Muzikidz (starters van vorig jaar), het jeugdorkest (doorstoom vanuit Muzikidz) en de Muziplus-deelnemers
(volwassenen die vorig jaar begonnen zijn) vormen een imposant orkest van 42 muzikanten. De spectaculaire aanwas is het resultaat van het programma dat dirigente Henrite Rusch en Jilt Jansma een aantal jaren geleden samen met Crescendo is begonnen.
In het komend jaar gaat een aantal Tutti-muzikanten naast het opleidingsorkest ook samenspelen met het 'grote' orkest van Crescendo. Daarmee is ook de eerste stap gezet voor aanwas van de harmonie die bestendigheid voor de toekomst belooft.
Tutti speelt komende zondag nog niet mee met openluchtconcert maar zal z'n muzikale kunnen op een later moment zeker laten horen.

Zondag speelt het hoofdorkest onder andere Bruno Mars greatest hits, Soul Bossa Nova, van Cuincy Jones, de William Bluehart mars van Rudy Böhmer, de Doe Maar medley, Dogon naar een arrangement van Kevin Houben, de Floral Dance van Katie Moss, Michael Jackson through the years en de Efteling-highlights.

Presentatie van de middag is in handen van Harrie Peters. Mocht het weer spelbreker zijn, dan wordt het concert naar een later te bepalen datum uitgesteld.