Leerlingen van het Bariet halen de was op bij Den Diek.
Leerlingen van het Bariet halen de was op bij Den Diek. Foto:

Frisse samenwerking tussen Het Bariet en Den Diek

LICHTENVOORDE - Kleine wasjes, grote wasjes, de leerlingen van Het Bariet draaien er hun hand niet voor om. Sinds een jaar verzorgen zij wekelijks de was van sociaal cultureel centrum Den Diek. Een samenwerking waar beide partijen erg blij mee zijn.

Marloes van den Berg van Den Diek vertelt: "Super dat de leerlingen dit voor ons verzorgen! Voorheen namen onze vrijwilligers zelf de was mee naar huis maar dat was niet echt wenselijk. Onze vrijwilligers nemen al veel taken op zich, dan wil je ze niet ook nog met de was opzadelen. Nu wordt de was iedere week weer keurig schoon en netjes opgevouwen en gesorteerd afgeleverd, tot in de keukenla. Daarvoor hebben we speciaal pictogrammen op de lades geplakt zodat de leerlingen weten waar de schone was naar toe moet en waar ze de vuile was kunnen vinden. Bijkomend voordeel is dat ook onze bezoekers nu makkelijker wegwijs raken in de keuken."

Ook Het Bariet is blij met de samenwerking. Leerkracht Magda Fokkink: "De leerlingen doen zo de broodnodige praktijkervaring op. Prettig ook dat Den Diek op loopafstand is en dat we op deze manier met elkaar kunnen samenwerken. En gaat er toch wat mis, dan zijn de lijntjes kort en weten we elkaar te vinden."


Leerlingen van Bariet halen iedere de was op bij Den Diek. Foto: PR