Infoavond Groei en Bloei

WINTERSWIJK - Waar past een plant het beste in mijn tuin? Deze vraag is voor tuinliefhebbers regelmatig een probleem. Mensen kopen bijvoorbeeld een plant omdat die zo mooi bloeit en eenmaal thuis zoekt men er een plekje voor. Maar eigenlijk zou het andersom moeten: zoek een plant bij de plek in de tuin; de kans op succes is dan veel groter.

Op dinsdag 17 april komt Arjan Schepers naar Winterswijk om de belangstellenden te vertellen wat men moet weten om (nog) meer te genieten van een plantenaankoop. Het onderwerp van deze avond is: 'Vaste planten in hun natuurlijke omgeving'.

Arjan Schepers heeft een vaste plantenkwekerij in Mariënheem met een bijzonder assortiment: "Wij kweken alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Planten indelen op basis hiervan helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting. Om een en ander wat duidelijker te maken neem ik ook planten van mijn kwekerij mee die de aanwezigen kunnen kopen."

Deze avond wordt gehouden bij Hotel Mondriaan (voorheen Hotel Bulten) aan de Parallelweg in Winterswijk en begint om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei kunnen gratis naar binnen en niet-leden betalen 3 euro 50.