Martijn Mateman verricht de aftrap van de sponsoravond.Foto: Henri Walterbos
Martijn Mateman verricht de aftrap van de sponsoravond.Foto: Henri Walterbos Foto: Henri Walterbos

Achterhoekse Tour Rally trapt af met jaarlijkse sponsoravond

LICHTENVOORDE-Bij het binnengaan van het hoofdkantoor van State of Art worden op deze doordeweekse avond uitbundig handen geschud. Geen gewone doordeweekse 'dertien in een dozijn' avond. Het is de traditionele sponsoravond van de Achterhoek Tour Rally. Iets verderop staat royaltyfotograaf Edwin Smulders met zijn camera in de aanslag. Met dezelfde big smile waarmee hij doorgaans Koningin Máxima verzoekt te poseren, vereeuwigt hij de gasten voor de reclamewand van de Achterhoek Tour Rally. Binnen, waar organisatoren, vrijwilligers, sponsoren en bijzondere gasten bij elkaar zitten of staan, is het gezellig druk. Wederom handen schudden met 'tourvrienden' die elkaar een tijdje niet hebben gezien. De 150 gasten worden flink in de watten gelegd met een avondvullend programma, culinaire verassingen van het team van Walter Kookt!, en muzikale omlijsting van Backsound Music.

Door Henri Walterbos

Prominente gasten
Managing Director Martijn Mateman van State of Art heet een ieder van harte welkom, met in het bijzonder de onmisbare vrijwilligers die een bijdrage leveren aan het evenement en bij naam voormalig minister-president Jan Peter Balkenende, zijn broer Ernst-Jan, meervoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans Gijs van Lennep en autocoureur en presentator Allard Kalff 'die de 24 uur van Le Mans altijd meemaakt vanuit de pitsstraat.' Allen vaste en graag geziene gasten tijdens de jaarlijkse Achterhoek Tour Rally.

State of Art Rally Academy
Op 24 juni aanstaande vindt de 11de editie van de Achterhoek Tour Rally plaats. De start zal traditiegetrouw plaatsvinden bij Loco Eten en Drinken in Lievelde. "Dit jaar rijden alle equipes binnen de grenzen van de Achterhoek en wordt er een lunch genoten bij Paleis Landgoed Huis de Voorst. Een prachtige locatie," aldus Mateman. De beelden op het scherm spreken voor zich. "De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang, de route is uitgestippeld en de inschrijvingen zijn nu geopend." Dit jaar worden wederom 140 auto's toegelaten door de organisatie. Om de rally ieder jaar weer verder te professionaliseren is er besloten om een derde deelnemersklasse in het leven te roepen. "Deelnemers kunnen zich inschrijven voor de Tourklasse, Sportklasse en de Expertklasse. Om deelnemers beslagen ten ijs te laten komen wordt op zaterdag 2 juni aanstaande de 2de editie van de State of Art Rally Academy georganiseerd. Een leerzame ochtend afgewisseld met rally-theorie en oefenen in de praktijk. Afgelopen jaar was dat ene groot succes. Daarom dit jaar weer."

Ondernemerschap in combinatie met autosport
Naast het gemeenschappelijke doel om zoveel mogelijk financiële middelen voor regionale goede doelen op te halen, kent deze sponsoravond bij State of Art jaarlijks een bijzondere spreker. Mark Koense, hoofdredacteur en presentator van RTL GP Magazine en tevens teammanager van Racing Team Nederland, interviewt Jumbo-topman en fanatiek autocoureur Frits van Eerd. Van Eerd neemt alle aanwezigen mee in zijn wereld van het ondernemerschap in combinatie met de autosport. Dit jaar neemt Van Eerd met zijn Racing Team Nederland deel aan het World Endurance Championship, waarvan de legendarische 24-uur van Le Mans onderdeel is. Samen met de coureurs Jan Lammers, Giedo van der Garde en Nyck de Vries hoopt Van Eerd op een podiumplek in het kampioenschap. De aanwezigen zijn een en al oor als van Eerd vanuit zijn ervaringen in de autosport vertelt hoe hij dit toepast in de dagelijkse aansturing van supermarktketen Jumbo en andersom.


Martijn Mateman verricht de aftrap van de sponsoravond.
Martijn Mateman verricht de aftrap van de sponsoravond.