Jan Peter Balkenende en Mireille Wopereis bij de electrocar. Foto: State of Art
Jan Peter Balkenende en Mireille Wopereis bij de electrocar. Foto: State of Art

Careaz blij met gesponsorde electrocar

LICHTENVOORDE - Tijdens de sponsoravond van de Achterhoek Tour Rally bij State of Art mocht een afvaardiging van Careaz deze avond een bijzonder cadeau in ontvangst nemen. "Het was vorig jaar een bijzonder jaar", begint Martijn Mateman, managing director van State of Art. "De tiende editie van onze Achterhoek Tour Rally, het 30-jarig bestaan van State of Art en het 80-jarig jubileum van de Albert Westerman Groep hebben mooie cheques opgeleverd voor het goede doel. Zo mocht De Zonnebloem 8.500 euro ontvangen waarmee we vele ouderen in deze regio een fantastische dag uit kunnen bezorgen."

Door Henri Walterbos

"Dan hebben we nóg iets bijzonders. Mede door deze jubilea hebben we meer geld bij elkaar verzameld en heeft ook State of Art 10.000 euro in de pot gedaan. Daarom hebben we iets heel bijzonders aangeschaft waarmee ouderen of mensen met een mobiele beperking in onze regio weer mobiliteit kunnen verschaffen." Mateman verzoekt het team van Careaz naar voren te komen voor het heuglijke moment. "Wij bieden jullie graag een electrocar aan en hebben een speciaal iemand die de eer op zich heeft genomen om de sleutels te overhandigen."

De spanning stijgt, met de muziek van 'The eye of the tiger' komt een in State of Art kleuren uitgevoerde electrocar aangereden met achter het stuur voormalig minister-president Jan Peter Balkenende. "Wat een heerlijke rit in deze auto! Fantastisch dat dit mogelijk is gemaakt. Deze electrocar leidt tot een nieuwe vorm van mobiliteit voor mensen die hier door leeftijd, gezondheid of achtergrond niet aan toe komen. Een prachtig voorbeeld van mensen in verbinding met anderen brengen." Vervolgens worden de sleutels overhandigd aan Careaz medewerksters Nicolette van den Hurk en Mireille Wopereis, de kartrekker van dit project. "We zijn ontzettend blij en dankbaar voor dit gebaar", vertelt Wopereis, "Hiermee is straks een laagdrempelige vervoersvoorziening voor Lichtenvoorde een feit. Ouderen en kwetsbare mensen, binnen een straal van vijf kilometer vanaf de standplaats Antoniushove, kunnen hiermee op eenvoudige wijze hun alledaagse bezoekjes kunnen brengen aan bijvoorbeeld de markt en hun familie. Dit helpt hen om hun sociale contacten te blijven onderhouden." Veertien vrijwilligers gaan de electrocar besturen.

Het Oranje Fonds en de gemeente Oost Gelre dragen bij in de kosten voor onderhoud en dergelijke. Careaz zorgt voor de coördinatie van het project. De ritten zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is welkom en bestemd voor het onderhoud van het voertuig. Op 17 april krijgt ook Zorgcombinatie Marga Klompé in Groenlo een electrocar. Wethouder Hoenderboom is ook blij met het gebaar: "Het benadrukt maar weer eens dat goede maatschappelijke voorzieningen beginnen bij een sterke economie en een gezond bedrijfsleven." Vanaf 16 april is de electrocar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur te reserveren via telefoonnummer 06-2215 4721.