't Meihuus. Foto: PR
't Meihuus. Foto: PR Foto:

Zomerse open tuinen in Breedenbroek

BREEDENBROEK - Het zomerse weer houdt nog even aan, een moment om heerlijk rond te dwalen door de veelzijdige tuin 't Meihuus aan de Terborgseweg 19 van Yvonne en Wim Duitshof-Knufing. Op dezelfde dag is, op korte afstand, ook de tuin van Annie en Henk van Langen te bezoeken.

De zomer is in de tuin al weken lang zichtbaar. Het komt door de hoge temperaturen en natuurlijk de zon doet vele planten goed, maar niet alle. Langdurige droogte heeft zo zijn gevolgen, je kunt nu ook goed zien welke planten niet op de juiste plaats staan. Sommige planten hebben het moeilijk, maar er word veel gesproeid en daarom ziet de tuin er nog zeer goed en verzorgd uit.

Voor groepen ook op afspraak

Vooral de prairieborders staan volop in bloei. Vorig jaar zijn de siergrassenborders opnieuw ingericht, en nu zijn de siergrassen gecombineerd met vaste planten. Ook goed geslaagd is dat er meer zitplekken gecreƫerd zijn bij de vijver door een border te verkleinen. Tevens is er op verschillende plekken natuurlijke kunst geplaatst. Naast de natuurlijke poel in de bloemenweide bloeit een grote strook geurende Moschata-rozen.

Dit jaar is de tuin te bezoeken op de zondagen 15 juli, 12 augustus en 23 september, van 11.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt drie euro per persoon bij 't Meihuus en 2,50 euro bij Van Langen. Met groepen vanaf tien personen kan men op afspraak ook op andere momenten terecht.


www.meihuus.nl