Kruisjassen en scooteren bij KBO

LICHTENVOORDE - De Krachtige Belangen Organisatie (KBO) voor senioren Lichtenvoorde is alweer volop in touw. Na een korte zomerstop van drie weken, zijn de eerste bridgepotjes al weer gekaart, hebben de jeu-de-boulesbanen alweer moeten zuchten onder de druk van neerploffende boules en zijn de eerste computerproblemen alweer opgelost. Er is bij de KBO weer leven in de brouwerij. En dat was tijdens het eerste inloopcafé op dinsdag 31 augustus goed te merken. Er werd vanwege de flinke opkomst in De Treffer spontaan gekruisjast.

Inmiddels hebben zich meer liefhebbers gemeld. Dat betekent dat er op de dinsdag- en donderdagochtenden tussen 9.30 en 11.30 uur gekruisjast kan worden door wie wil. Ook niet-leden kunnen gerust eens binnenlopen en meespelen.

Naast deze informele kruisjasmogelijkheid, biedt KBO drie keer per jaar de speciale kruisjascompetitiemiddagen aan, onder leiding van Annie Eskes en Antoon Rooks. Deze middagen zijn speciaal voor leden.

Scooter rijden
Lekker met een groepje scooter rijden door de omgeving? Theo Engelbarts kwam met het idee om naast de ritjes die hij solo maakt ook eens met een groep op stap te gaan. "Het moet wel zo zijn dat er meer mensen zijn die enorm kunnen genieten van de vrijheid die een scooter jou biedt", meent hij. Omdat er wellicht naast KBO-leden met een scooter ook andere Oost Gelrenaren zijn die iets voelen om af en toe in groepsverband te toeren, kan iedereen contact opnemen met de organisator via telefoonnummer 0544-374834.

Verdere activiteiten van Krachtige Belangen Organisatie voor senioren Lichtenvoorde zijn te vinden op de de voorlaatste pagina van deze Elna.