Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Wekelijks verzorgt ZSOM een programma in de Antoniushove te Lichtenvoorde. Deze uitzending is op 14 september en begint om 15.00 uur.

ZSOM Regiojournaal
Het laatste nieuws en actualiteiten van de afgelopen twee weken uit de regio in het regiojournaal.

Blaaskapel de Optimisten
In 1974 richtten een aantal leden van harmonie St. Antonius uit Breedenbroek Blaaskapel 'de Optimisten' op. Sinds die tijd maakt de kapel dan ook deel uit van deze harmonie. In de beginjaren werd er hoofdzakelijk Böhmische blaasmuziek in de stijl van Ernst Mosch ten gehore gebracht. Geïnspireerd door optredens van blaaskapellen uit Tsjechië zoals Moravanka en Mistrinanka begin jaren tachtig, begonnen de Optimisten met het spelen van origineel Tsjechische blaasmuziek. Sindsdien oogsten ze veel succes met al hun optredens. Op 25 maart 2017 gaf de blaaskapel "de Optimisten" uit Breedenbroek een muzikaal concert in De Hofnar te Aalten. Het gehele programma werd bij elkaar gepraat door Ben Donderwinkel. Het publiek genoot van zijn humor, maar ook van de muziek en zang van deze blaaskapel! Vandaag het eerste deel.

ZSOM Regiojournaal
Nieuws en actualiteiten.

Openluchtspel Borculo 2018
Op 14 juli maakte de ZSOM opnames van het openluchtspel "'t is "Bingo" op de camping', dat werd opgevoerd in het openluchttheater 't Galgenveld te Borculo. Het kan op de camping flink uit de hand lopen, zo zal blijken. Door drankmisbruik, overspel, hooglopende ruzies, allemaal zaken die je niet direct met een ontspannen vakantie associeert, dreigt de boel te escaleren. Maar de knotsgekke en bizarre verwikkelingen in het stuk werken gelukkig wel op de lachspieren. Aangevuld met allerlei andere bijzondere campinggasten, het personeel en diverse figuranten is er weer een bonte stoet aan verschillende typetjes te bewonderen. Het blijspel in drie bedrijven geschreven door Evelien Evers, werd tot een openluchtspel bewerkt door Jan Dijkman en geregisseerd door Hilda Haselberg. Al met al genoeg hilarische verwikkelingen zodat het weer 'Bingo' is op de camping. Vandaag het derde en laatste bedrijf.