Top-musici bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Foto: PR
Top-musici bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde. Foto: PR

Top-musici bij 't Zwaantje in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Bij HCR 't Zwaantje treden op zondagmiddag 16 september top-musici op; The Outbound Scallywag Carnival uit Lintelo en Eileen Rose & The Holy Wreck uit Nashville. Kaarten kosten 15 euro per persoon, kinderen tot en met 13 jaar onder begeleiding van volwassene(n) hebben gratis toegang.

De leden van The Outbound Scallywag Carnival (OSC) lijken zo te zijn weggelopen uit een film. De band bestaat uit een groep kleurrijke muzikanten. De bassist hanteert zijn instrument met vaste hand. En dat is maar goed ook want in het dagelijks leven is hij chirurg in het Slingeland Ziekenhuis.

Van ontroerende ballads tot opzwepende ritmes

The Outbound Scallywag Carnival beheerst een veelvoud aan stijlen - van tranentrekkende ballads tot en met opzwepende ritmes die het moeilijk maken om stil te blijven zitten. Hun instrumentarium bestaat uit een blues harp, contra bas, leadgitaar, mandoline, slaggitaar, slide gitaar, snare drum, steelgitaar en lead-/meerstemmige zang.

Een bezoeker van de zomerconcerten op 't Zand in Bredevoort zag ze optreden en raakte onder de indruk. Van de cd plukte hij een paar nummers en e-mailde die naar een bevriende ondernemer. Die op zijn beurt stuurde het naar een management in Nashville. Zoals men vaak zegt 'komt van het een het ander'. En dat laatste slaat op een uitnodiging om het voorprogramma te doen voor de show van Eileen Rose & The Holy Wreck uit Nashville. Dat ze door een top-band uit Nashville worden uitgenodigd is veelzeggend.

Eileen Rose en The Holy Wreck zijn in Nashville vier keer per week te bewonderen op de bekendste locaties van de stad. De band treedt er op in wisselende samenstelling, met gelauwerde muzikanten die in wereldberoemde bands hun faam verwierven, zoals Joe Fick die in de biografische Johnny Cash film 'Walk the Line' de bassist is in Elvis Presley's band. Eileen Rose & The Holy Wreck komt mét gitaar- en steelgitaarvirtuoos Rich Gilbert. Genoeg reden om te komen genieten van dit topprogramma in de intieme sfeer van 't Zwaantje.

Het concert van Eileen Rose en The Holy Wreck is op zondag 16 september vanaf 14.03 uur bij 't Zwaantje. Kaartjes zijn vijftien euro. Bestellen via tel. 0544-371236.