Rocco Ostermann. Foto: PR
Rocco Ostermann. Foto: PR

Taste presenteert Rocco Ostermann met Johnny Cash Tribute en verhalen

GROENLO - Een eerbetoon aan een muzieklegende. Zondagmiddag 16 september staat Rocco Ostermann (van de band Donnerwetter) met een ode aan Johnny Cash in Rockcafé Taste in Groenlo. De middag start om 16.00 uur. De entree is gratis.

Ostermann brengt de Cash-songs op zijn eigen wijze, maar heeft volgens zijn fans wel het koffiebruine profiel van Cash op zijn stembanden. "Hij vervoert je naar de atmosfeer waarin de countrybluessongs zijn geschreven: de tegen zijn demonen vechtende schaduwboksende mens", aldus Rocco over zijn idool. "Cash was meer dan een zanger: hij was een dichter, een rebel, die balancerend op de dunne lijn tussen goed en kwaad vele outcasts inspireerde." Dit alles neemt Ostermann mee in zijn vertolkingen van 'Cash, the American Recordings', die hij zong en speelde tijdens vele concerten en festivals in onder andere Nederland, Duitsland en Ierland. Ostermann wordt op gitaar begeleid door Wout Kemkes.

Verhalenverteller
Naast de Cash Tribute zal Rocco Ostermann verhalen vertellen uit zijn eerste boek, 'de Buitenstaander'. "Eigenlijk schrijf ik mijn hele leven al. Dat begon met opstellen en reisverhalen. Vroeger, als puber, schreef ik de avonturen op van onze vriendengroep. Bijvoorbeeld wanneer we naar de discotheek in Lintelo gingen. Daar maakte ik verslagen van." Veel van zijn verhalen werden op Facebook gezet, maar een echt boekwerk werd er tot voor kort niet van gemaakt. "Veel mensen vonden dat ik de verhalen moest gaan bundelen. Ik heb er wel driehonderd geschreven en in 'De Buitenstaander' staan er nu 65. Eigenlijk vond de uitgever alle verhalen die ik had opgestuurd wel goed. Dus dat ging vrij makkelijk." Het boek staat vol met korte verhalen, observaties van wat hij in het dagelijks meemaakt. "De verhalen zijn meestal wel grappig. Ik hoop dat lezers er goede zin van krijgen. Mensen hebben niet altijd in de gaten dat er van alles gebeurt om je heen. Dat zijn de mooie dingen van het leven, maar soms ook minder mooie dingen."