Europees kampioene waterpolo Vivian Sevenich krijgt een warm welkom bij haar oude club. Foto: Kyra Broshuis
Europees kampioene waterpolo Vivian Sevenich krijgt een warm welkom bij haar oude club. Foto: Kyra Broshuis

'Livo voelt altijd nog als thuiskomen'

LICHTENVOORDE- Het past allemaal maar net. Europees kampioene waterpolo Vivian Sevenich komt, tussen alle bezigheden door én vlak voor haar vertrek naar Hongarije, nog even naar Lichtenvoorde. Bij haar oude club Livo in zwembad Meekenesch wacht haar een warm onthaal met burgemeester en wethouders, haar oude teamgenoten, vrienden, familie en de jongste aanwas van Livo.

Door Kyra Broshuis

Een geweldig mens
Door een erehaag komt de 25-jarige Vivian in de kantine van ZPC Livo waar ze wordt toegesproken door burgemeester Annette Bronsvoort: “We kijken met heel veel plezier terug op de eerdere huldigingen van topsporters in onze gemeente; Jelle van Gorkom, Lynn Knippenborg en Femke Stolteborg. Het is mooi dat we nu ook jouw naam aan deze erelijst kunnen toevoegen.” De burgemeester vertelt over de eerdere ontmoeting die ze met Vivian heeft gehad. “Als burgemeester kom je bij veel mensen over de vloer maar voor het bezoek aan jou en je familie was ik echt zenuwachtig. Een gouden medaille, geweldig! Het was een heel ongedwongen bijeenkomst bij de je ouders in de tuin en ik heb goede herinneringen aan ons gesprek. Ik ben trots dat je, behalve een topsportster, óók een geweldig mens bent.”
Het is vervolgens aan wethouder van sportzaken Bart Porskamp om Vivian een persoonlijk cadeau te mogen overhandigen. “Het is een gigantische eer om jou, namens de gemeente Oost Gelre toe te mogen spreken. De hele gemeente en de hele Achterhoek is trots op jou. Je hebt uiteraard een team om je heen maar je hebt jezelf in het Nederlandse team gespeeld. En zo gewoon gebleven, dat waarderen we zeer. De basis van jouw carrière is hier, bij Livo, gelegd. Hier leerde je je talent ontwikkelen en je hebt de top gehaald. Je bent de eerste midvoor van Oranje en dat betekent dat er zonder jou geen aanval kan plaatsvinden. Je bent een rolmodel voor de jeugdspelers van Livo.”
Over twee jaar weer?
Ook Raymond Wopereis, voorzitter van ZPC Livo heeft lovende woorden voor Vivian: “Wij zijn trots dat Livo aan de wieg heeft gestaan van jouw succes. Het is je met de paplepel ingegeven. Twee jaar geleden bracht je al een zilveren plak mee naar Lichtenvoorde, nu een gouden. Over twee jaar bestaan we 50 jaar en het zou fantastisch zijn om je dan, weer met een gouden plak, hier te mogen ontvangen.”

Dit voelt als thuiskomen
Vivian is zichtbaar onder de indruk van alle mooie woorden en bedankt alle aanwezigen voor hun komst. “Ik ben er stil van. De gouden plak winnen is alweer even geleden maar op dit soort momenten realiseer ik me wel hoe bijzonder het is. Ik ga de komende jaren fanatiek door en hoop over twee jaar de gouden plak mee te kunnen nemen naar Livo. Want Lichtenvoorde en Livo voelen mij nog steeds als thuiskomen. Dank jullie wel daarvoor!”

Europees kampioene waterpolo Vivian Sevenich krijgt een warm welkom bij haar oude club. Foto: Kyra Broshuis