Gerrit Boevink voor zijn zaak. Foto: Kyra Broshuis
Gerrit Boevink voor zijn zaak. Foto: Kyra Broshuis

Van IJzerwaren naar Technische Groothandel

Huijskes-Boevink kan onder nieuwe naam 50.000 artikelen leveren

GROENLO - Het familiebedrijf Huijskes-Boevink is al sinds 1923 gevestigd in Groenlo en heeft zich in de loop der jaren gigantisch uitgebreid. De naam 'Huijskes Boevink IJzerwaren' dekte de lading niet meer. Daarom gaat het bedrijf vanaf nu verder onder de naam Huijskes Boevink Technische Groothandel. Het is gespecialiseerd in gereedschap, techniek en veiligheid en kan maar liefst 50.000 artikelen leveren.

"Dat is ook wat we doen", vertelt ondernemer Gerrit Boevink. "We leveren veel en vaak aan de industrie gerelateerde bedrijven in een straal van zo'n 20 kilometer. We hebben hier zo'n 50.000 artikelen en zijn aangesloten bij 's lands grootste inkooporganisatie." De webshop van Huijskes Boevink is opgezet als extra service voor professionals maar wordt ook steeds meer door particulieren gebruikt. "En dat is een prima ontwikkeling. Service is het allerbelangrijkste en we willen onze klanten optimaal kunnen bedienen. We zijn ook expert in het keuren van gereedschappen bij de bedrijven, dat is een extra service. Bedrijven kunnen bij ons terecht voor de verplichte NEN3140 keuring voor elektrische apparaten en machines".

Woningbeveiliging
Het bedrijf merkt dat er een groeiende belangstelling is voor het (laten)beveiligen van woonhuizen. "Die markt stijgt explosief. Wij zijn gecertificeerd en mogen dus zelf ook de PKVW-certificaten (Politie Keurmerk Veilig Wonen) uitreiken. Het certificaat geeft aan dat de woning voldoet aan de eisen van een goed beveiligd huis. Dat gaat verder dan enkel het juiste hang- en sluitwerk; het gaat ook om het juiste gebruik van de sloten en goede verlichting. Producten als driepuntssluitingen en camerasystemen zijn erg gewild. De camera-opnames zijn via een app op afstand te bekijken en is dat natuurlijk perfect als je vaak van huis bent."
"Wij adviseren het gebruik van SKG-gekeurd hang- en sluitwerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Hoe meer men aan preventie doet, hoe minder schade met lijdt bij een inbraak", legt Boevink uit.

Innovaties
Samen met zijn acht gespecialiseerde medewerkers is Boevink constant bezig met vernieuwing. "We gaan altijd met de tijd mee en lopen graag voorop bij het invoeren van innovaties. Om service van het hoogste niveau te kunnen bieden, volgen we allemaal regelmatig cursussen, opleiding en praktijktrainingen. Daar investeren we in, net als in duurzaam ondernemen. Dat is, naast de uitstekende service, één van onze belangrijkste speerpunten."
Huijskes-Boevink is gevestigd aan de Parallelweg 21 in Groenlo.


www.huijskesboevink.nl