Reinier van den Berg. Foto: PR
Reinier van den Berg. Foto: PR Foto:

Reinier van den Berg vertelt over klimaat en duurzaamheid

VRAGENDER - Op uitnodiging van Vragender Coöperatief Energie Neutraal (VCEN) komt Reinier van den Berg naar Vragender. Deze langstpresenterende weerman van Nederland weet uitermate boeiend te vertellen over het weer, klimaatverandering en duurzaamheid.

Reinier begon in 1986 na een studie aan de Universiteit van Wageningen bij Meteo Consult. Tot voor kort was hij vooral bekend als weerman van onder andere RTL en Omroep Gelderland. Dat deed hij 32 jaar. Reinier is uiterst veelzijdig. Hij schreef diverse boeken, presenteerde het wetenschappelijke tv-programma Galileo maar organiseerde ook uiterst succesvolle tornadojachten (Tornado Alley) in het middenwesten van de Verenigde Staten. Daarnaast is hij ook betrokken bij een windmolenpark op zee en werkt momenteel aan de opstart van de PyrOil Group. Deze organisatie heeft een techniek ontwikkeld om plastic afval om te zetten in duurzame olie.
Maandag 16 april is Reinier van den Berg te gast bij café Overkamp in Vragender. Aanvang 20.30 uur. Iedereen is van harte welkom.