Themabijeenkomst 'sporten met een beperking'

GROENLO – In aanloop naar de Special Olympics houdt belangennetwerk KansPlus dinsdag 17 april een themabijeenkomst over bewegen en sporten voor mensen met een beperking bij Marveld Recreatie.

Programma
Wethouder Hoenderboom van zorg, sport en jeugd in Oost Gelre, verricht als bestuurslid van de stichting SONS Achterhoek 2018 namens de gemeenten de aftrap van deze avond, 'Bewegen en sporten is voor iedereen van belang'. De acht gemeenten in de Achterhoek werken op dit gebied nauw samen om dat mogelijk te maken. De Special Olympics zijn hiervan een prima voorbeeld .
Ook voert Pascal Kamperman, KNVB-man, Gelders sportverslaggever en manager van het project Achterhoek in Beweging, het woord over de Special Olympics en het aangepast sporten voor mensen met een beperking, hierbij ondersteund door deskundigen. Hierbij komt onder andere het G-voetbal aan bod.

Verloting
Tijdens deze bijeenkomst verloot de organisatie onder de aanwezigen ruim veertig toegangskaarten voor de openingsceremonie van de Special Olympics in Stadion De Vijverberg in Doetinchem, die op vrijdag 8 juni van half 5 tot half 9 plaatsvindt. Erben Wennemars, Erik Hulzebosch, Gerard Joling en een mannenkoor van 180 Achterhoekse zangers dragen hieraan bij.

De thema-avond begint om 19.30 uur in zaal De Schoppe, Elshofweg 6 te Groenlo. Graag vooraf opgeven: tbloemenkamp@kpnmail.nl (ook voor meer informatie)