Twee vluchten P.V. De Blauwe Doffer

LICHTENVOORDE/GROENLO - Op zaterdag werd aan twee fronten gestreden door de leden van De Blauwe Doffer. Enerzijds was er de eendaagse fondvlucht vanuit Gien in Frankrijk en anderzijds de vitessevlucht vanuit Quievrain in Belgiƫ. Breuer en Goossens zijn de namen van de winnaars.

Gien is een losplaats in Frankrijk die 100 kilometer beneden Parijs ligt op een afstand van zo'n 572 kilometer. Aan de vlucht werd deelgenomen door dertien liefhebbers met 138 duiven. Er waren 46 prijzen te verdelen toen om 10.30 uur de manden konden worden geopend. Vervolgens was het S. Breuer die de eerste prijsduif constateerde; M. van Melis klokte de laatste prijsduif. Breuer pakte niet alleen de eerste prijs, maar classificeerde ook drie van de acht duiven bij de eerste tien. Hij werd gevolgd door de tweede plaats van M. Kl. Falckenborg, die voorts een hoog prijspercentage scoorde met 24 uit 30. Derde op de uitslagenlijst was V.J.C. van Melis met 1 uit 3.

Quievrain was het lossingsstation van een vitessevlucht over 269 km. Aan deze vlucht werd deelgenomen door achttien liefhebbers met 310 duiven. Er konden 104 prijzen worden gewonnen toen om 14.00 uur het sein tot lossing werd gegeven. De eerste prijsduif was voor H. Goossens en de laatste prijsduif op de lijst kwam op naam van W. te Lintelo. Ongekend hoge prijspercentages werden gescoord door H. Goossens (15 uit 17) en F. Nijhof (19 uit 19). Laatstgenoemde bereikte dus een score van 100%. Derde op de uitslagenlijst werd S. Breuer met 2 uit 8.