Pasman en Bargeman winnen derde wedstrijd Grachtencompetie

GROENLO - Zondag 10 juni werd alweer de derde wedstrijd gevist in de Grachtencompetitie. De verwachtingen waren hooggespannen omdat het in de week voorafgaand eindelijk eens een keer behoorlijk had geregend. En dat was hard nodig. De wedstrijdcommissie had ditmaal gekozen voor het Geitenkamp/Halve Maan en het Hertenkamp als wedstrijdparcours. De jonge Jur Pasman was de beste in het eerstgenoemde vak, in het andere werd Henk Bargeman de nummer 1, hij had daar de hoogst scorende combinatie van aantal vissen en totaalgewicht.

Na het beginsignaal om 8.00 uur werden in beide vakken al snel de eerste vissen gevangen. Een beeld dat je vaker ziet bij wedstrijden. Maar de vissen waren in het begin klein; later in de wedstrijd werden ook grote voorns gevangen. De brasems hielden het deze wedstrijd voor gezien en kwamen niet op het aas af. Al vrij snel werd duidelijk dat de vissen op het vak Hertenkamp moeilijk te vangen waren; als men een beetje vis in het net wilde hebben, moest er hard gewerkt worden. Alle vistrucjes moesten eraan te pas komen.

Op het vak Geitenkamp/Halve Maan een heel ander verhaal. Hier werden de vissen wel goed gevangen. De jongste deelnemer Jur Pasman wist in dit vak de meeste vissen te vangen: 89 stuks die een gewicht hadden van 1689 gram. In het vak Hertenkamp werd Henk Bargerman winnaar met 46 stuks met een gewicht van 1620 gram.

Na drie wedstrijden staat Leo te Koppel aan kop met 4 punten, op de voet gevolgd door Gerrit Oosterholt met 9 punten. Voor de volledige uitslag en tussenstand zie: www.visseningroenlo.nl . De volgende wedstrijd voor de Grachtencompetitie wordt gevist op zondag 23 september.

Geitenkamp/Halve Maan
1 Jur Pasman 89 stuks 1689 gram
2 Gerrit Oosterholt 70 stuks 2195 gram
3 Frans Lindner 49 stuks 1000 gram

Hertenkamp
1 Henk Bargeman 46 stuks 1620 gram
2 Leo te Koppel 38 stuks 790 gram
3 Wesley Helmers 26 stuks 745 gram


www.visseningroenlo.nl