Natuurlijk werd ook de Grolse gracht betrokken bij de Buitenspeeldag 2018. Foto: Arjan Paf
Natuurlijk werd ook de Grolse gracht betrokken bij de Buitenspeeldag 2018. Foto: Arjan Paf

Buitenspeeldag 2018 succesvol verlopen

GROENLO - Woensdagmiddag 6 juni, tijdens de vijfde editie van Buitenspeeldag Groenlo stroomde de Maliebaan wederom vol met honderden kinderen. Het was ook fantastisch weer om buiten te spelen.

Na een beker koele ranja en een stuk fruit konden de kinderen kiezen uit heel veel te gekke sporten en activiteiten. Vol enthousiasme stonden de vrijwilligers van HV Grol, Groenlose Tennisclub, VV Grol, Hit It Dance Centre, Karate Mu-Chin en Rap & Snel hun sport uit te leggen aan de jongens en de meisjes. Scouting Groenlo had er ook dit jaar weer werk van gemaakt om een uitdagend spel te creëren, zo konden de kinderen onder andere vlotten bouwen en met touwen over de gracht lopen. Om heerlijk af te koelen stond er dit jaar een twintig meter lange buikschuifbaan, die dankzij de hulp van de Brandweer Groenlo vol water was. Kanovaren op de gracht, pony rijden, voetballen in een bubblebal en tot slot de allergrootste uitdaging; de top van de klimtoren bereiken.
De kleine kinderen konden zich weer prima vermaken op het Pindakaasplein, dat dit jaar geheel georganiseerd en geleid werd door leerlingen van het Graafschap College. Hier konden de allerkleinsten springen op een springkussen, ze konden zich laten schminken en verkleden, vingerverven of ze namen een duik in de ballenbak.
Myra van Het Lepelatelier stond met een tiental schildersezels aan de rand van de gracht en hier werden de fraaiste kunstwerken geschilderd.
Voor de ouders was er in de schaduw van de bomen een rustplekje gecreëerd met koffie en thee en daar konden de kinderen ook een ijsje kopen.

Tijdens deze middag zijn er foto's gemaakt, deze foto's kun je bekijken op de Facebookpagina van de Buitenspeeldag Groenlo.

De organisatie bedankt alle vrijwilligers voor het helpen. En KDV Pindakaas, Paf interim & advies, Tesli Kindermode, Poelhuis Promo, Groenrijk Groenlo en Jantje Beton voor de financiële bijdragen. Emté, Albert Heijn, Deco Home Lammers, Marveld Recreatie, Kolkman Brandstoffen, Steam Entertainment, Drukkerij Maarse, Roes Montage, De Bekke Verhuur, Kaak EventRent, EP: Groot Zevert, en Zwolse en Grolse basisscholen worden bedankt voor de materiële bijdragen.