Op volle kracht vooruit!

Nadat in de raadsvergadering van 8 mei de wethouders van CDA en VVD waren geïnstalleerd en het ambitieuze coalitieprogramma van CDA en VVD was vastgesteld, vond op 5 juni de eerste reguliere raadvergadering van deze nieuwe raadsperiode plaats. Een raadsvergadering waaruit duidelijk bleek dat de coalitie een frisse, nieuwe windrichting door het gemeentehuis en raadzaal laat waaien!

'Op volle kracht vooruit!' is de titel van het coalitieprogramma van CDA en VVD. Oost Gelre is een prachtige gemeente waar we trots op mogen zijn. Oost Gelre heeft in potentie economisch en sociaal een hele sterke positie in de regio. Dit komt in hoofdzaak door de enorme ondernemingszin en het grote zelf-organiserend vermogen van de burgers van Oost Gelre. Dit blijven CDA en VVD op alle fronten faciliteren en stimuleren. Dat betekent openstaan voor samenwerking, vertrouwen durven geven en 'loslaten'. Deze 'mind-set' is voor de coalitie leidend, maar voor sommige oppositiepartijen wel erg wennen. Dat bleek in de raad van 5 juni.

Kurk of rubber
Door het intensieve gebruik is de toplaag van het kunstgrasveld van SV Grol aan vervanging toe. Dit kost veel geld, dat de club niet alleen kan betalen. Daarom heeft SV Grol de gemeente om een financiële bijdrage gevraagd. De gehele oppositie wilde SV Grol deze bijdrage geven, onder voorwaarde dat ze verplicht worden kunstgras met kurk-korrels aan te leggen. Kunstgras met rubber-korrels werd door de oppositie in de ban gedaan. Kunstgrasvelden is zeer specialistische materie. Daar hebben individuele raadleden, ook die van de oppositie, geen verstand van. Schoenmaker blijf bij je leest! Laat de keuze over aan specialisten i.c. die SV Grol hierin adviseren. Op initiatief van de coalitie is besloten het krediet (€2,3 a €2,65 ton) beschikbaar te stellen en de keuze voor het soort kunstgrasveld inderdaad bij de SV Grol te laten. Zo spoedig mogelijk zal het college voor alle (kunst)grasvelden en sportaccommodaties een toekomstbestendig investeringsplan opstellen, zodat raad en de sportverenigingen weten waar ze aan toe zijn.

Eiland
Zoals in de inleiding al aangegeven heeft Oost Gelre in potentie economische en sociaal een hele sterke positie in de regio. Dit bied kansen, die alleen optimaal benut kunnen worden door in de regio goed en daadkrachtig samen te werken met de andere Achterhoekse gemeenten, ondernemers en onderwijsinstellingen. Dat is een must! De coalitie zal hier de komende jaren stevig op inzetten en haar rol regionaal opeisen. Doe je dit niet, dan kom je als Oost Gelre figuurlijk op een 'eiland' te staan, en dat willen we niet. Het is dan ook logisch dat we als Oost Gelre instemmen met een nieuwe versterkte samenwerkingsstructuur binnen de regio Achterhoek. Maar zo logische was dit voor OOG en D66 niet. Zij geven aan samenwerking belangrijk te vinden, maar wanneer het concreet wordt en ze uit hun 'comfortzone' moeten komen, gaan de hakken bij hen in het zand en is het consequent 'NEE'.

Gelukkig dat de coalitie en de andere oppositiepartijen wel regionaal durven samen te werken; voor het belang van Oost Gelre, op volle kracht vooruit!


Fractie CDA Oost Gelre

Niek Bragt, n.bragt@oostgelre.nl
Carla Heming 0544-465506
Ruud Krabbenborg 06-20521539
Theo Krabben 06-10731186
Walter Leemreize 06-22540413
Dennis van Loon 06-49710504
Rene Plaggenburg 06-53395335