Afbeelding
Foto:

Reprise jeugdvissen

GROENLO - Afgelopen jaar werden er voor het eerst in de geschiedenis van de Groenlose Hengelsport Vereniging (GHV) jeugdwedstrijden gevist in de vijver van de Hartreize. Een schot in de roos, want wie had voor mogelijk gehouden dat er tijdens twee jeugdwedstrijden bijna 2000 vissen werden gevangen. "Op de ingeslagen weg gaan we verder", aldus Wesley Helmers, die binnen het bestuur belast is met de jeugdzaken.

De jeugdcompetitie bestaat nu uit drie wedstrijden aan de vijver van de Hartreize en wel op de volgende woensdagen: 20 juni, 11 en 25 juli. Gevolgd door een grote finale op woensdag 22 augustus aan de stadsgracht. Bij elke wedstrijd zijn prijzen te winnen en wordt gevist op aantallen. De jeugdcompetitie is bedoeld voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar, uit Groenlo of van daarbuiten. De deelname is gratis. Wie denkt dat na drie wedstrijden de jeugdcompetitie beslist is komt bedrogen uit, want tijdens de finale in de stadsgracht tellen alle vissen dubbel. Alles is dan nog mogelijk. Om 20 juni is er om 18.00 uur het verzamelen bij de vijver van de Hartreize. Dan wordt er geloot en kan iedereen naar z'n gelote visplek. Van 18.30 tot 20.00 uur wordt er gevist. Voor aas en lokvoer wordt gezorgd.

Wedstrijdje met de klas
Vorig jaar werd voor het eerst een zogenaamd 'wedstrijdje met de klas' gehouden. Dit was zo'n succes dat dit nu het Schoolvissen heeft vervangen. Inmiddels hebben de scholen in Groenlo, Beltrum en Zwolle een uitnodiging gehad om dit te gaan doen. In overleg met de klas wordt de datum vast gezet en de GHV zorgt voor de gehele begeleiding en voor de prijsjes.