Foto: PR
Foto: PR Foto:

Vierde editie Vrije Slag door Grolle

GROENLO - Op zaterdag 23 juni grijpen enthousiastelingen voor de vierde keer de kans om Groenlo van een heel uniek gezichtspunt te bekijken, namelijk vanuit de Grolse gracht. Wie willen en durven er dit jaar mee te doen? Voor kinderen tot en met 12 jaar is deelname gratis.

Sinds 2015 is de Vrije Slag door Grolle een gegeven. Vorig jaar kende de zwemtocht zo'n 200 deelnemers en een veelvoud aan toeschouwers. Zwemmers starten en finishen bij de Boompjeswal in Groenlo.

Vier afstanden
De zwemmers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden. De 350 meter is speciaal voor de jeugd tot twaalf jaar. Ze mogen deze afstand gratis zwemmen. "Een perfecte afstand om bijvoorbeeld met een vriendje of vriendinnetje of met de hele klas aan mee te doen. We zorgen voor toezicht in het water en de waterkwaliteit wordt uitgebreid getest. Misschien trekt dit ook de vaders en moeders over de streep die het zwemmen in de gracht nog een beetje spannend vinden. We hopen dat veel basisschoolkinderen zich aanmelden", laat de organisatie weten.
De tweede afstand is de 1500 meter, dit is een 'half rondje gracht'. Er kan ook gekozen worden voor een 'heel rondje gracht', dat is 2300 meter. "Dat is de afgelopen keren de meest favoriete afstand gebleken. Mensen willen graag een keer de hele gracht rondzwemmen." Voor de echt geoefende zwemmers is er ook de afstand van 4600 meter, twee keer de gracht rond. "Dat is pittig hoor, echt iets voor triathlonzwemmers, de zwemmers van de ZVG en andere clubs. Zij gaan meestal voor deze afstand."
De start van de 4600 meter is om 14.00 uur, de kinderafstand van 350 meter start om 14.05 uur, de 1500 meter start om 14.45 uur en de 2300 meter om 14.30 uur. Inschrijven kan vanaf nu via www.devrijeslagdoorgrolle.nl.

'Gezellig en compact'
Het bestuur van het evenement bestaat ook dit jaar uit Arno van Wees, Monique Wassink, René Penterman, Wilfred Kristen en Klaas Hofstra. Ook deze vierde editie wordt volgens hen opnieuw gezellig en compact: "We gaan weer voor een compleet evenement op de Boompjeswal. Rockcafé Taste zorgt weer voor muziek en drankjes, voor kleedruimte wordt gezorgd, met dank aan onze hoofdsponsoren Badisign Groenlo en Nolte Keukens Groenlo."

VIP's
Ook dit jaar is het mogelijk om een VIP Arrangement af te nemen. De prijs is 100 euro voor twee personen. Daarvoor krijgt men een prachtige zitplaats op het VIP-terras met uitzicht op de start en finish, een welkomstdrankje, gratis hapjes en drankjes tijdens de zwemtocht en livemuziek. Daarnaast kunnen dan nog twee personen gratis deelnemen aan de Vrije Slag door Grolle.

Aanmelden voor deelnemers en vrijwilligers
Ook voor dit jaar verwacht de organisatie weer veel inschrijvingen. "Het weer is de laatste tijd gunstig, het water is goed op temperatuur. Als er nog mensen zijn die als vrijwilliger willen bijdragen aan het evenement, zijn ze meer dan welkom. Het gaat dan om het opbouwen van het terrein, controle bij de gracht en hulp bij het inschrijven." Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden per mail via info@devrijeslagdoorgrolle.nl.