Esri Eekelder bij de poster van haar winnende ontwerp. Rein Domhof (staand) en Jan Stortelder kregen een eervolle vermelding. Foto: Luuk Kouijzer
Esri Eekelder bij de poster van haar winnende ontwerp. Rein Domhof (staand) en Jan Stortelder kregen een eervolle vermelding. Foto: Luuk Kouijzer

Esri Eekelder maakt mooiste ontwerp

Haar poster zal in hele Achterhoek te zien zijn

OOST GELRE - Dinsdagmiddag half 3 op de Markt in Lichtenvoorde: drie supertrotse kinderen uit Zieuwent laten hun posterontwerpen zien voor het raam van de VVV. Trots èn blij met de uitslag van de jury. Zij hebben meegedaan aan de ontwerpwedstrijd, nadat ze met hun klas een rondleiding met speurtocht gehad hebben door de H.Werenfriduskerk.

Uit maar liefst 28 inzendingen uit groep 5 en 6 van de st. Jozefschool uit Zieuwent heeft de jury allermooiste gekozen: het kleurige en opvallende ecolineschilderij van Esri Eekelder, een èchte blikvanger. Het hangt gedrukt en in groot formaat op het billboard bij de VVV, maar je kunt het overal in de Achterhoek tegenkomen. Van Zieuwent tot Groenlo, maar ook Ruurlo tot Aalten. Het origineel hangt nog de hele maand juni in de H. Werenfriduskerk, samen met alle andere creatieve inzendingen. Alleen daarom is het al de moeite waard om in de kerk te komen.

Rein Domhof en Jan Stortelder hebben van de jury een eervolle vermelding gekregen. Ook hun werk is van hoog niveau en erg origineel. Daarnaast krijgen ze alle drie nog een mooie oorkonde, gekalligrafeerd door Bennie Venderbosch, voorzitter van de commissie. Eind juni mogen Esri en haar hele gezin op zondagmorgen mee de kerktoren in, tijdens het wekelijkse moment wanneer het uurwerk wordt opgewonden. En natuurlijk gaan dan ook even de luiken open voor een prachtig uitzicht over Zieuwent.