Alle koningen van afgelopen jaren, die meededen aan het keizersschieten. Op de stoel zit keizer Jan Startman. Foto: PR
Alle koningen van afgelopen jaren, die meededen aan het keizersschieten. Op de stoel zit keizer Jan Startman. Foto: PR Foto:

Holterhoekse kermis bij Grenszicht

HOLTERHOEK - De kermis van Volksfeestvereniging Holterhoek wordt gevierd van vrijdag 17 tot en met zondag 19 augustus in en om de feesttent, bij café-restaurant Grenszicht in de Holterhoek.

Dit jaar heeft de Volksfeestvereniging gekozen voor een iets andere opzet. Het feest begint op vrijdag om 9.45 uur. Het is de bedoeling om met zoveel mogelijk mensen in een feestelijke optocht, eerst jeugdkoningin 2017 Pien Wielens op te halen, om vervolgens het koningspaar 2017 Jan en Diny Klumpers op te halen. De Grensmarietjes treden op.
Als de stoet om 12.00 uur weer terugkomt op het kermisterrein, kan iedereen aansluiten voor de gezamenlijke brunch. De brunch komt in plaats van het ontbijt zoals de feestvierders in de Holterhoek dat voorheen gewend waren. Direct na de brunch kan de jeugd van nul tot en met zes jaar 'visjes vangen'; iedere deelnemer is verzekerd van een prijs.
Om 14.00 uur begint het volleybaltoernooi, waarbij zestien teams zullen strijden voor de eer. Om 14.30 uur begint jeu des boules, hieraan kunnen maximaal 24 deelnemers meedoen.
Tijdens de pauze is er krattendans en betontrappen, in drie leeftijdscategorieën: tot en met 6 jaar, zeven tot en met elf jaar en twaalf jaar en (veel) ouder. Alle prijsuitreikingen zijn gelijk na afloop van de spelen. 's Avonds is er een tentfeest met de coverband Moeflons.

Op de zaterdag kan men zich vanaf 9.30 uur inschrijven voor het vogelschieten vanaf 18 jaar, jeugdvogelschieten voor 12 tot en met 17 jaar, balgooien (vanaf 12 jaar), ringfietsen (vanaf 12 jaar), skelterrace (twee categorieën: 5 tot en met 8 jaar en 9 tot en met 11 jaar).
Om 10.00 uur is de officiële opening door voorzitter Jos Rötter en wethouder Marijke van Haaren. Wethouder van Haaren zal vervolgens het eerste schot lossen bij het vogelschieten, het tweede schot is voor koning Jan Klumpers.
Dit jaar is het thema van de kinderspelen: Picasso's in de Holterhoek. Na alle spelen is de huldiging van het nieuwe koningspaar en de nieuwe jeugd koning(in) in de tent met medewerking van de Grensmarietjes onder begeleiding van Petra Bollen, en aansluitend een feestje met muziek van Gert Ekkelboom. De dag wordt net als op vrijdag afgesloten met een tentfeest met de coverband Lead.

Na het grote succes van vorig jaar staat de zondag weer in het teken van'de Peppel'n zundag'. Om 11 uur wordt eerst het nodige opruimwerk werk verricht, om vervolgens gezellig met elkaar onder het genot van een drankje, gezellig na te kletsen over de afgelopen dagen, en er is een gezamenlijke BBQ. Deze middag zal muzikaal worden ondersteund door de lokaal bekende dj's Fabian en Remco.

Het bestuur van de Volksfeestvereniging verwelkomt graag alle (oud-) Holterhoekers op 17, 18 en 19 augustus op haar honderdeneerste kermis.


Holterhoek.eu

Koning Jan Klumpers en jeugdkoningin Pien Wielens. Foto: PR
De Holterhoekse band Verdan, vorig jaar op Peppeln Zundag. Foto: PR