In een volle zaal in de Hanzehof werd de uitslag bekend gemaakt. Foto: Rudi Verhagen
In een volle zaal in de Hanzehof werd de uitslag bekend gemaakt. Foto: Rudi Verhagen Foto:

Fotografencollectief De Zutphense gastheer landelijke fotowedstrijd

ZUTPHEN - Zondag 8 april werd in een bomvolle Hanzehof in Zutphen de uitslag bekend gemaakt van de Bondsfotowedstrijd 2018. Deze wedstrijd wordt elk jaar georganiseerd door één van de fotoclubs die zijn aangesloten bij het Nederlands Centrum Vrijetijdsfotografie, kortweg de Fotobond. De eer viel dit jaar te beurt aan Fotografencollectief De Zutphense die dit jaar haar 95-jarig bestaan viert. Later in dit lustrumjaar volgt een expositie met foto's van de clubleden.

Ongeveer driehonderd vrijetijdsfotografen uit het gehele land waren deze dag naar Zutphen gekomen om te horen hoeveel punten hun foto heeft gehaald, en te vernemen op welke plaats hun club is geëindigd. De foto met de meeste punten was voor Mariette Aernoudts, met een sfeervol en bijzonder beeld van een meisje in een rode jurk. Zij maakt deel uit van Fotogroep De Huiskamer uit Breda die als beste van alle clubs uit de wedstrijd kwam.

Fotografencollectief De Zutphense eindigde op een gedeelde achttiende plaats, niet slecht in een veld met 170 deelnemende clubs.

In de middag werden de overige foto's met veel passie en enthousiasme besproken door de juryleden. Aan het eind van de dag gingen de deelnemers dan ook naar huis met een hoofd boordevol ideeën om zelf aan de slag te gaan om volgend jaar een nog betere score te halen.