V.l.n.r.: Marrit Klaaijsen, Asuela Topcu, Melissa Bak, Kristel Bolster, Lela Velten en Anna Bosveld. Foto: PR
V.l.n.r.: Marrit Klaaijsen, Asuela Topcu, Melissa Bak, Kristel Bolster, Lela Velten en Anna Bosveld. Foto: PR pr

Turnsters zesde divisie door naar finale

ZUTPHEN - Zaterdag 7 april was het voor de turnsters van de zesde divisie tijd voor hun derde voorwedstrijd, dit keer in de Saza Turnhal in Doetinchem. Tijdens deze wedstrijd werd er tevens gestreden om een finaleplaats welke berekend wordt over de twee beste voorwedstrijden van drie.

In wedstrijd een turnden Linde W en Freya. De meiden begonnen op brug en waren beide tevreden over hun oefening. Vervolgens kwam balk, daar was de handstand en de koprol even spannend, maar dit ging goed net als vloer en sprong. Linde is door naar de finale.

In wedstrijd twee was het de beurt aan de jeugd, junioren en senioren, Linde H, Tessa, Monique, Lotte, Fenna, Jolijn en Lois. Vooral op balk verbaasde de turnsters Jolijn en Lois zichzelf door een mooie oefening neer te zetten. Helaas was Fenna na een val wel even de kluts kwijt . Dit maakte ze echter ruim goed op vloer en de eerste sprong. Lotte turnde haar vloeroefening helemaal top door er een hoge salto in te turnen. Moniek liet op brug een mooi doorgeturnde oefening zien. Tessa had vooral veel plezier in haar vloeroefening en bij Linde H ging de wedstrijd ook goed. Bij Linde ging sprong en brug erg goed. Voor Jolijn een gouden medaille, voor Lois en Fenna zilver, Lotte werd vierde. Moniek mag met bovenstaande meisjes aansluiten in de rij finalisten. Tessa en Linde zijn helaas niet door naar de finale.

In wedstrijd drie mochten Kristel, Lela en Melissa. Zij lieten alle drie een nette balk oefening zien. Melissa bleef met de koprol zitten, Lela en Kristel gingen er helaas net af. Maar zij hadden een hele mooie handstand. Vervolgens kwamen de meiden bij vloer, alleen vergat Kristel een paar dingen maar verder ging het erg goed. Melissa en Lela hadden een nette oefening. Ook bij sprong lieten de meiden een mooie sprong zien. Lela en Kristel zijn door naar de finale.

Ook Anna, Asuela en Marrit zaten in deze wedstrijd. Voor hen de laatste voorronde. Ze begonnen bij sprong, daarna gingen ze naar brug, Asuela en Anna deden zelfs hun voeten goed tegen de stok en Marrit een mooie ophurken en een streksprong af. Bij balk liet iedereen zien dat ze er stonden. Bij vloer lieten ze een erg strakke oefening zien! Marrit mocht zelfs de bronzen medaille mee naar huis nemen. Asuela en Marrit zijn door naar de finale

V.l.n.r.: Marrit Klaaijsen, Asuela Topcu, Melissa Bak, Kristel Bolster, Lela Velten, Anna Bosveld. Foto: PR