Café Française bij de Courant

ZUTPHEN - Voor liefhebbers van de Franse taal houdt Alliance Française Zutphen op vrijdag 13 april 2018 tussen 17.00 uur en 19.00 uur voor de zevende keer een Café français in het souterrain van Grand Café de Courant, Houtmarkt 66 te Zutphen. Dé kans voor alle liefhebbers van de Franse taal om gezellig en informeel, onder het genot van een drankje, met elkaar Frans te spreken over allerlei onderwerpen. Tussen 17.00 uur en 19.00 uur is er vrije inloop voor iedereen die graag wat Frans wil spreken, ook beginners en scholieren zijn deze middag van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn of een cursus te volgen om van deze gezellige middag te genieten.

Toegang is gratis, consumpties zijn voor eigen rekening.


Veelbelovende optreden cello-duo

EPSE - Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers zijn beiden in oktober 2016 afgestudeerd en mogen zich Master of Music noemen. Zondag 15 april om 11.30 uur zullen tijdens het Koffieconcert in Epse 'Two of a Kind' spelen, een programma waarin de cellisten werken spelen uit de tijd van de barok tot en met de moderne tijd. Composities voor twee celli zijn redelijk veel geschreven maar niet vaak gespeeld, dit is dan ook de reden waarom Two of a Kind graag als cello-duo optreedt. Toegang 7,50 euro inclusief koffie en programma. Kerk aan de Lochemseweg 36, Epse.


Sietske zingt in Luxor

ZUTPHEN - Op dinsdag 17 april ontvangt Jazz in Luxor zangeres Sietske Roscam Abbing. Zij studeerde jazz aan het conservatorium van Amsterdam en Philadelphia (V.S.) als onderdeel van haar master waarvoor zij in 2012 afstudeerde. Na haar studie bracht ze een periode door in Mumbai (India) om les te geven aan één van India's toonaangevende instituten voor Westerse en Indiase klassieke muziekstudies. Sporen van deze ervaringen vinden hun weg in haar muzikale uitingen. Onlangs kwam haar cd album Leaving traces uit en daar zal een groot deel van de avond aan worden gewijd. Sietske wordt begeleid door haar band met op de bas Marco Zenini, Dirk Balthaus op piano, Eran Har Even op gitaar en Efraim Schulz-Wackerbarth op drums. De aanvang is 22.00 uur en de toegang is vrij.