Na de toespraak waren er verschillende rondvaarten over de IJssel. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jasper Blaauw
Na de toespraak waren er verschillende rondvaarten over de IJssel. Foto: Achterhoekfoto.nl/Jasper Blaauw Foto:

De Noorderhaven feestelijk geopend

ZUTPHEN - De nieuwste haven van Zutphen, de Noorderhaven werd zaterdag 7 april officieel in gebruik genomen. Wethouder Oege Bosch opende de haven door middel van het doorknippen van een lint. 'Het is een mooie aanwinst voor Zutphen', zo liet hij weten. Na de toespraak waren er verschillende rondvaarten over de IJssel. Dweilorkest 't Spult en het Schipperskoor uit Zutphen zorgden voor het muzikale vertier, terwijl de aanwezigen genoten van een hapje en een drankje. Kinderen konden zich vermaken op het luchtkussen. Voor meer foto's, zie de website.


www.achterhoekfoto.nl


Laatste kans steiger beklimmen Nieuwstadskerk

ZUTPHEN - Zaterdag 14 april is de laatste mogelijkheid om de steiger te beklimmen bij de Nieuwstadskerk, daarna wordt deze weer afgebroken. De steiger is toegankelijk tussen 11.00 en 15.00 uur. Vrijwilligers staan klaar om de bezoekers te begeleiden.

Er hebben dan ook al zo'n 1.500 scholieren met hun klassen het bouwproject bezocht en afgelopen weekend telden we de duizendste bezoeker op de zaterdag. Deze familie werd verrast met een zilveren Nieuwstadskerk en het net verschenen Zutphense Erfgoedkwartet. De steiger is toegankelijk voor iedereen vanaf 8 jaar. Er wordt vijf euro per persoon gevraagd, als bijdrage aan de restauratie.


www.erfgoedwerkplaats.nl