Valice is een van de bands die op Bevrijdingspop Achterhoek van zich laat horen. Foto Wendy Vonk
Valice is een van de bands die op Bevrijdingspop Achterhoek van zich laat horen. Foto Wendy Vonk Foto:

Vier de vrijheid met
Achterhoekse popmuziek

ZUTPHEN - Ook dit jaar zal op 5 mei de crème de la crème van de Achterhoekse popmuziek van zich laten horen tijdens het derde Bevrijdingspop Achterhoek op de Groenmarkt in Zutphen. Dit jaar wordt de vrijheid gevierd met onder meer de bands Valice, Smoking Alaska, CYNBEL en de Joe Cocker tribute Cry Me A River.

Om 12.45 uur komen de hardlopers uit de Wageningen aan met de bevrijdingsvuurfakkel en arriveren de Canadezen met Jeeps bij het podium. Daar zal de burgemeester van Zutphen iedereen welkom heten en het nationaal bevrijdingsvuur 2018 worden ontstoken onder begeleiding van het Canadese volkslied.

Bevrijdingspop Achterhoek borduurt voort op het Lokale Helden-festival dat sinds 2010 op het historische 's Gravenhofplein Zutphense bands met eigen werk een podium biedt. Het knusse open air-festival heeft in 2016 onder de nieuwe naam Bevrijdingspop Achterhoek bewezen een kwalitatief hoogstaand programma te bieden met jonge talentvolle bands en artiesten van Achterhoekse bodem. Voor meer informatie en muziek, zie de website.


bevrijdingspopachterhoek.nl


Gin Underground in Zutphen

ZUTPHEN - Op 14 april vindt er in Zutphen het eerste gin-evenement van Oost-Nederland plaats onder de naam Gin Underground, georganiseerd door MixxiM en eetcafé Uffie's. Er zijn deze dag twee sessies: Gin Underground Daybreaker van 14.30 tot 18.30 uur en Gin Underground Lounge van 19.30 tot 0.00 uur. Dit vindt plaats in de gewelvenkelder van Uffie's.

Gin Underground is het evenement waar men in een sfeervolle gewelvenkelder een zeer ruim aanbod van gin kunt proeven. Ook worden er heerlijke gin-tonics gemaakt met allen hun eigen specifieke smaken. Gin is een distillaat dat al een lange voor geschiedenis heeft, en de organisatie zal de aanwezigen ook een stukje van die geschiedenis laten proeven. Door de samenwerking met Eetcafé Uffie's kan men tijdens het evenement ook genieten van heerlijke hapjes.

Toegangskaarten geven recht op drie consumpties, dit kunnen drie gin-tonics zijn of een heerlijk gerecht. Voor wie meer wil proeven krijgt per consumptie een stempel op de toegangskaart en kan dit bij het weggaan afrekenen.

Kaarten in de voorverkoop verkrijgbaar via de website. Voor meer informatie, zie de Facebookpagina.


ginunderground.nl

facebook.com/GinUnderground