Foto: PR
Foto: PR Foto:

Zutphense sportverenigingen en politici wisselen van gedachten

ZUTPHEN - Op woensdagavond 4 april vond in het clubgebouw van FC Zutphen een bijeenkomst plaats van afgevaardigden van een aantal Zutphense sportverenigingen en politici. Zowel de veldsporters als de zaalsporters waren vertegenwoordigd. Het initiatief van deze avond was genomen door drie Zutphense politieke partijen, namelijk GroenLinks, D66 en Burgerbelang. Aanleiding vormde het budget van 3,1 miljoen euro dat beschikbaar was gesteld voor de sport in Zutphen. Aan de hand van een aantal vragen en stellingen wisselden de sporters en politici met elkaar van gedachten. Aan het eind van de avond kwamen er een aantal speerpunten naar voren zoals:

- Te weinig feeling tussen gemeente en sportverenigingen
- Verenigingen worden geconfronteerd met te veel regels.
- Verouderde en soms geen faciliteiten
- Mede kiezen voor topsport naast breedte sport
- Verenigingen zijn bereid te investeren maar willen ook de mogelijkheden om te kunnen verdienen.
- Buurtcoaches meer betrekken bij het beleid. Ideeën zoals sportcafé en sportverkiezing moeten worden uitgewerkt.

De politici zegden toe de ideeën mee te zullen nemen ten behoeve van de plannen die onderdeel zijn van de komende collegevorming. De sportverenigingen zullen meer onderling moeten gaan samenwerken om de plannen verder vorm te geven.


Goud voor Zutphense judoka

ZUTPHEN - Afgelopen zondag 8 april maakte Anne Kerkhoven van Judo Zutphen haar comeback op de wedstrijdmat. In Lommel deed ze mee aan de Internationale Souverein Cup. En dat het met de vorm alweer goed zit, liet ze met drie winstpartijen op rij meteen zien. In de finale werd Wolsing ook verslagen en zo is het eerste goud voor de Zutphense judoka binnen.


Beachvolleybaltoernooi Eefde

EEFDE - Traditiegetrouw houdt Volleybalvereniging VIOS-Eefde samen met de Oranjevereniging Eefde ook dit jaar weer het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi. Op zaterdag 2 juni wordt het toernooi gespeeld op het terrein aan de Bargeweg. VIOS-Eefde zal voor een lekkere versnapering en ook de muziek is verzorgd. Geef je team op voor 19 mei door een email te sturen (doe dit op tijd want vol is vol!). Vermeld daarbij de naam van je team en of je wilt deelnemen in de prestatie- of recreatieklasse.


toernooi@vios-eefde.nl


Voorjaarsconcert Old Iezer Jazzband

ZUTPHEN - In april 2009 gaf de Old Iezer Jazzband z'n eerste 'Concert voor de vrienden'. Die vrienden waren de leden van hun fanclub, toen nog De Schroothoop geheten. Nu horen die allemaal bij Jazz & So, waarvan de Old Iezer het huisorkest is, maar het traditionele vriendenconcert is gebleven en populairder dan ooit. De band speelt New Orleans in de klassieke Britse stijl, maar heeft kans gezien daar een volstrekt eigen unieke klankkleur aan te geven. Zondag 15 april geven ze hun tiende voorjaarsconcert van 14.30 tot 17.00 uur bij Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25 in Zutphen. Entree 7,50 euro.


Effata-vieringen in de St. Jan

ZUTPHEN - De eerstvolgende Effata-viering is op zaterdag 14 april. Vanuit de hectiek van alle dag in de stilte van je hart komen. Om daar te zoeken naar de ervaring van God in je eigen leven. Dat is het doel van deze meditatieve viering, die elke tweede zaterdag van de maand om 17.00 uur wordt gehouden. De viering wordt opgebouwd rondom een Bijbeltekst die geactualiseerd wordt naar de wereld van vandaag en onze eigen ervaringen. Dit gebeurt via gebed, overweging, stilte, zang en symbolen. Mail voor meer informatie.


j.vankranenburg@12apostelen.nl

g.spekkink@12apostelen.nl


Concert Gospelkoor Kwadrant

ZUTPHEN - Op 21 april geeft vrouwengospelkoor Kwadrant een bijzonder concert, ter afsluiting van een zangworkshop-project 'Vrouwen onderweg met God'. De avond vindt plaats in het DWK-gebouw aan de Leeuweriklaan 19 in Zutphen en begint om 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 en de toegang is gratis.