Wonderbaarlijke kunst van Maurits Cornelis Escher

GORSSEL - Op woensdagavond 18 april vertelt kunsthistoricus Drs. Micky Piller bij de Gorsselse Kunstkring over Escher's werk. De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in Residentie de Roskam. De zaal is open om 19.30 uur.

Velen zijn verrast als ze horen dat M.C. Escher (1898-1972) een Nederlandse graficus is. We kennen zijn prenten op posters in het wiskundelokaal of in de wachtkamer van de tandarts. De waterval waarin het water omhoog stroomt, met trappen waar aan de boven- en onderkant mensen lopen. Escher als breinbreker met wiskundige grappen en grollen. Inmiddels is er een kentering en leidt zijn werk tot zeer succesvolle tentoonstellingen in binnen- en buitenland en binnenkort ook in het Fries Museum ter gelegenheid van Leeuwarden Culturele Hoofdstad 2018.

Drs. Micky Piller, de eerste conservator van het biografisch museum 'Escher in Het Paleis' in Den Haag, houdt een verhaal over het werk van Escher en haar ontdekkingen waardoor het mogelijk wordt met een frisse blik naar zijn oeuvre te kijken. Frans op den Kamp geeft na afloop van de lezing een korte presentatie met achtergrondinformatie en een verrassende ontwikkeling over 'de onmogelijke kubus', zoals die te zien is op Eschers lithografie 'Belvedere' uit 1958.

Niet-leden zijn welkom en betalen 10 euro.


Meld je aan als vrijwilliger voor de Buddy Obstacle Run

WARNSVELD - Zaterdag 7 juli vindt de eerste Buddy Obstacle Run plaats, een sportief evenement voor gezinnen en sporters en ook voor mensen met een beperking. In een natuurgebied rond Zutphen zijn diverse parcours aangelegd die door bos en water lopen en waar de deelnemers de uitdaging aangaan met verschillende hindernissen. Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor de stofwisselingsziekte Batten.

De organisatie zoekt nog versterking om het evenement vlekkeloos te laten verlopen. Het gaat hierbij om ondersteunende werkzaamheden bij het parcours (denk aan deelnemers ondersteunen, parcours testen of buddy zijn voor deelnemer), de logistiek, klusjes, de PR en activiteiten op de locatie bij de Warnsveldse Boys, zoals hulp in de kantine of ticketcontrole. Voor een opsomming van de exacte vrijwillige taken, ga naar de website en klik in het menu op 'Help Mee'.


www.buddyrun.nl