Hans Driesten 4 Blues bestaat uit (v.l.n.r.): Carla Wassenaar, Hans Driesten, Peter Beemsterboer en Rob Nijenhuis.  Foto: Queen Elien
Hans Driesten 4 Blues bestaat uit (v.l.n.r.): Carla Wassenaar, Hans Driesten, Peter Beemsterboer en Rob Nijenhuis. Foto: Queen Elien

Hans Driesten 4 Blues bij Jazz at The Peacock

ZUTPHEN - De man die op 18 februari zijn langverwachte entree zou maken bij Jazz & So, maar vlak daarvoor bij een fietsongeval zijn heup brak brak, is weer op de been en staat te popelen om alsnog zijn concert te verzorgen. Hans Driesten en zijn feilloos ingespeelde vaste trio zijn zondag 13 mei om 14.30 uur te gast bij Jazz at The Peacock in Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25. Hans Driesten 4 Blues brengt Delta blues, ontstaan uit de New Orleans Jazz, electric blues uit Chicago, country uit Nashville, rock 'n roll uit Memphis en soul uit het diepe zuiden. De band speelt fraaie songs 'from the Great American Songbook', soms vergeten, maar altijd herkenbaar. Hans weet met zijn doorleefde stem, af en toe met een rauw randje, het publiek altijd weer te boeien. Het repertoire is groot en bevat vele improvisaties. Bezetting: Hans Driesten (piano, gitaar, mondharmonica en zang), Peter Beemsterboer (drums), Rob Nijenhuis (gitaar, mondharmonica en zang) en Carla Wassenaar (bas).


www.jazzandso.nl


Expo Gelre Zutphen: Peter van Damme

ZUTPHEN - Een aantal werken uit de collectie van kunstschilder Peter van Damme (Den Haag, 1957), is van heden tot en met 31 juli te bezichtigen aan de wand in de centrale hal van het Gelre Ziekenhuis Zutphen. Peter van Damme is opgeleid als autonoom schilder en tekenaar bij Artez hogeschool voor de kunsten (1978-1983). Gaandeweg is hij meer en meer zijn eigen beeldtaal gaan ontwikkelen. De reis die toentertijd begonnen is, heeft voor hem tot een collectie werken geleid, die hij graag aan een groter publiek wil tonen. Vaak reageert hij impliciet op momenten uit de schilderkunst, zoals colorfield painting, minimal art, constructivisme en dergelijke. Hij wil hierbij de kunst bevragen en zien wat het hem oplevert.

De collectie lijkt op het oog heel divers. Dat is het ook maar toch, in tweede instantie.


Caroline van den Sigtenhorst exposeert in 't Atrium Zutphen

ZUTPHEN - Caroline van den Sigtenhorst exposeert van 16 mei tot en met 22 juni in 't Atrium aan de Martinetsingel 19 (ingang Pelikaanstraat) in Zutphen. Donderdags van 10.00 tot 15.00 uur en zaterdags van 12.00 tot 15.00 uur gratis te bekijken.

Als grootvader tekende in zijn atelier, dan hing Caroline van den Sigtenhorst (Nijmegen,1961) graag om hem heen. De tijd die ze daar met hem doorbracht waren voor haar heilige momenten. Zijn kennis als tekendocent gaf haar bovendien een goede basis en inspireerde haar enorm.
Met daarnaast de schilderijen van haar vader als voorbeeld, hij schilderde landschappen als amateurschilder, begon Caroline ook te tekenen en te schilderen. In aanvang maakte ze figuratieve werken met verschillende thema's.
Ze studeerde uiteindelijk logopedie en bouwde daarin ook een carrière op. Haar tekentalent kon ze goed gebruiken tijdens haar werk als logopediste. Door te tekenen kon ze de taal van het kind beeldend maken. In 1992 bracht zij haar
eerste prentenboek uit: 'Isolde, de duif'. Hierna volgde nog drie andere prentenboeken. Ze bleef tekenen en experimenteren met verf. In 2002 richtte ze zich meer op het abstracte werk. Carolines werken zijn krachtig, expressief en kleurig. Ze gebruikt olieverf, acrylverf en kleine materialen. Soms verwerkt ze er zelfs bladgoud en half edelsteenverf in.


Pinksterfestival in Brummen

BRUMMEN - Cabaretiers, muzikanten, fietstochten, shantykoren, talrijke kraampjes, kunst, dans en theater. De 25ste editie van het festival in hartje Brummen van zaterdag 19 mei tot en met maandag 21 mei heeft het allemaal.

Het begint al vroeg op zondag 20 mei met de kunstmarkt rondom het marktplein van 12.00 tot 17.00 uur. Handgemaakte sieraden, keramiek, leren tassen, hoeden, foto's en schilderijen zijn allemaal te koop. En kinderen mogen gratis met gekleurde klei hun mooiste kunstwerk maken.
Op Eerste Pinksterdag is het tijd voor de TheaterEtappe. Die gaat van start met het meesterwerk van de Venetiaanse componist Antonio Vivaldi, de Vier Jaargetijden. In totaal vier concerten door klassieke muzikanten in de vier verschillende theaterwagens. En dat allemaal onder het genot van koffie en vers gebak van banketbakkerij Jolink. Van 14.00 uur tot 22.00 uur nemen andere artiesten het Marktplein over, waarbij de dj van Mobiel Vinyl de dag afsluit. Bij Café Concordia treden van 14.30 uur tot ongeveer 18.00 ook diverse bands op. Het volledige programma is te vinden op de website.


pinksterfestivalbrummen.nl