Musea Zutphen vieren een jaar in het Hof van Heeckeren

ZUTPHEN - Op 12 mei 2017 openden de Musea Zutphen – het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak – haar deuren in het Hof van Heeckeren. Dit jaar vieren de Musea Zutphen het eenjarig bestaan op deze locatie. Bezoekers worden op zaterdag 12 mei feestelijk ontvangen in het Hof van Heeckeren.

Een jaar vol hoogtepunten
Drie maanden na de opening verwelkomden de Musea Zutphen de 25.000ste bezoeker al en het eerste kalenderjaar sloten zij af met ruim 50.000 bezoekers.Het Stedelijk Museum Zutphen en Museum Henriette Polak hebben in 2017 mooie tentoonstellingen gemaakt met onder andere kunstenaars Jet Rotmans, Arie Schippers en animalier Hetty Heyster. De bruikleen van twee bronzenbeelden van de wereldberoemde Rembrandt Bugatti was de kers op de taart voor de tentoonstelling van Heyster. In 2018 maken de Musea Zutphen een vliegende start met tentoonstellingen als Lage Landen en De portretten van Willem den Ouden. En de grote verrassing van afgelopen jaar was natuurlijk de vondst van de geroofde zilverschat in 2013. De meeste museale zilverstukken zijn teruggevonden en pronken nu in het Stedelijk Museum Zutphen, waar zij een plek kregen in de vaste collectiepresentatie.

Dit jaar zijn de Musea Zutphen ook geopend op Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag.


Running Center City Hanzeloop Zutphen

ZUTPHEN - Op zondag 10 juni houdt Atletiekvereniging Hanzesport de Running Center City Hanzeloop Zutphen. Naast individuele afstanden over 1 (jeugd), 5 en 10 kilometer is er ook weer de bedrijvenloop over 5 en 10 kilometer. Inmiddels zijn de eerste clinics ter voorbereiding hiervoor al van start gegaan.

Ingeschreven teams kunnen gratis deelnemen aan clinics. Deze clinics vinden plaats op de atletiekbaan van AV Hanzesport. Deelname aan de City Hanzeloop kan met een team van minimaal drie en maximaal vijf teamleden.Elk team ontvangt vijf startnummers inclusief de chips voor de tijdregistratie, tien consumptiebonnen, een persoonlijke herinnering en een team-herinnering.

De start van de City Hanzeloop is in het centrum van Zutphen op de Zaadmarkt en de organisatie verwacht dit jaar weer ruim duizend deelnemers. Het parkoers gaat evenals vorig jaar vanaf het centrum langs de IJssel en door de groene zones rondom de Zuidwijken en de finish is weer op de Zaadmarkt. Het evenement wordt aangekleed met live-muziek van dweilorkest 't Spult.

Voor meer informatie en aanmelden, ga naar de website.


www.hanzesport.nl


Alliance Française Zutphen bestaat negentig jaar

ZUTPHEN – Het 90-jarig bestaan van de Alliance Française Zutphen gaat niet ongezien voorbij. Leden van de Alliance nodigen iedereen van harte uit om dit samen met hen te vieren bij het Lalique Museum in Doesburg op zondag 27 mei van 14.30 uur tot circa 17.00 uur.

Voor het snuffelen aan Franse cultuur hoeft men niet ver naar het Zuiden af te reizen. Het Lalique Museum, sinds 2011 in Doesburg, bevindt zich binnen een straal van pakweg vijfentwintig kilometer. Een uniek museum met het beste wat de Franse Art Nouveau voortgebracht heeft.

Iedereen is welkom en belangstellenden kunnen tegen een zeer gereduceerd tarief deelnemen aan een arrangement met de sfeer van Franse luxe en levenslust. Die ochtend kunnen deelnemers genieten van een drankje, een uitgebreide rondleiding en meer. Geniet van de schitterende kleuren, elegantie, het glas en email. Denk ook aan de juwelen in de vorm van pauwen, libellen, bloemen en slangen en aan parfumflesjes met prachtige doppen, waaronder die in de vorm van een jonge nimf.

Leden Alliance Française en museumjaarkaarthouders betalen 7,50 euro. Andere belangstellenden betalen 10 euro voor deze eerste lustrumactiviteit van Alliance Française Zutphen in 2018.

Aanmelden kan via mail lustrumfeestafzutphen@afpb.nl in ieder geval voor 20 mei.


www.musee-lalique.nl