Alzheimer Cafe Zutphen/Vorden

ZUTPHEN/VORDEN - De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert 16 mei, de derde woensdag van de maand, een Alzheimer Café in Zutphen. Voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie is het café gratis toegankelijk. Men ontmoet lotgenoten en men kan met elkaar in gesprek over zaken die men meemaakt of bezighoudt. Thema van de maand mei: Het dementienetwerk en case management dementie

Coördinator van het dementienetwerk Judith Kroes in Zutphen-Lochem-Bronckhorst en casemanager dementie Mieke Voskamp gaan in op de begeleiding van thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorgers. Wat kan het netwerk betekenen en wat kan men wel en niet verwachten van een casemanager dementie? Er is ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Woensdag 16 mei is het Alzheimer Café in Buurthuis de Uitwijk, De Brink 116 in Zutphen. Inloop en koffie/thee vanaf 19.00 uur, het programma start om 19.30 uur en eindigt om 21.00 uur.


06 - 1351 4411

www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland


Weer aan het werk gaan

ZUTPHEN – Het kan zomaar gebeuren dat iemand om welke reden dan ook geen baan meer heeft. Wie een stap richting werk wil zetten door werkervaring op te doen, kan dit doen met een werkervaringsplaats bij Stichting 360graden Mens. Kom naar de inloop aan de Waterstraat 5 in Zutphen op donderdag 17 mei van 10.00 - 11.15 uur.

Werkzoekenden blijven zo in het ritme van werk, creëren geen gat in hun CV, blijven onder de mensen en wie weet ontmoeten zij misschien wel net die persoon die hem of haar op weg kan helpen naar een nieuwe baan.
Wie een uitkering heeft van Het Plein, is welkom om op donderdag 17 mei binnen te lopen. Daar kunnen belangstellenden in gesprek met mensen die al een werkervaringsplaats hebben gehad en vragen aan de coaches stellen over te zetten stappen.
Informatie verkrijgbaar via de mail of website.


office@werkvaardig.nl

www.ikwerkweer.nl


Effata-vieringen in de St. Jan

ZUTPHEN - De eerstvolgende Effata-viering is op zaterdag 12 mei. Vanuit de hectiek van alle dag in de stilte van je hart komen. Om daar te zoeken naar de ervaring van God in je eigen leven. Dat is het doel van deze meditatieve viering, die elke tweede zaterdag van de maand om 17.00 uur wordt gehouden. De viering wordt opgebouwd rondom een Bijbeltekst die geactualiseerd wordt naar de wereld van vandaag en onze eigen ervaringen. Dit gebeurt via gebed, overweging, stilte, zang en symbolen. Mail voor meer informatie.


j.vankranenburg@12apostelen.nl

g.spekkink@12apostelen.nl


Luisteren naar Koptische muziek

ZUTPHEN - Ex Oriente Lux sluit het voorjaarsseizoen feestelijk af: met muziek. Mevrouw Dr. Magdalena Kuhn, koptoloog en musicus te Leiden is bereid gevonden de laatste lezing van dit seizoen te houden. Onderwerp is: Koptische muziek en het Byzantijnse Rijk. De avond wordt gehouden op woensdag 23 mei vanaf 19.45 uur aan de Tengnagelhoek 6 te Zutphen.

In het uitgebreide Byzantijnse rijk was plaats voor vele verschillende muziekculturen zoals de Byzantijnse, Armeense, Syrische, Georgische en vele andere. Daarbij hoort ook de Koptische muziek.

Alexandrië was een belangrijke Hellenistische stad in Egypte waar wetenschappers, filosofen en kunstenaars elkaar ontmoetten en met elkaar in discussie kwamen. Kopten beweren ook vandaag nog vaak dat hun muziek met niets vergelijkbaar is. Maar aan de hand van veel muzikale voorbeelden zal Dr. Kuhn ingaan op de uitwisseling tussen die muziekculturen.


Prins Bernhard Cultuurfonds Anjercollecte

ZUTPHEN - Ook dit jaar wordt door enkele plaatselijke verenigingen deelgenomen aan de Anjercollecte georganiseerd door het Prins Bernhard Cultuurfonds. In Zutphen en Warnsveld zullen in de week van 28 mei tot en met 2 juni de collectanten aanbellen met hun oranje bussen. Ook dit jaar gaat de helft van het opgehaalde bedrag rechtstreeks in de kas van de deelnemende vereniging.

Daarnaast kunnen verenigingen bij grote uitgaven een verzoek voor tegemoetkoming in de kosten indienen bij het cultuurfonds. Denk hierbij aan uitgaven voor uniforme kleding, aanschaf van bladmuziek en aanschaf van nieuwe instrumenten. Deze inkomsten zijn bij alle verenigingen van harte welkom daar de subsidies wegbezuinigd zijn. Geef dus aan de collectanten en steun de cultuur in Zutphen en Warnsveld.